Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

48ωρη απεργία για το νέο φορολογικό – ασφαλιστικό - "Δένουν" πλοία, τρένα, απορριμματοφόρα - Κλειστά την Κυριακή και τα καταστήματα

48ωρη απεργία για το νέο φορολογικό – ασ...

Στην απεργία συμμετέχει και ο δημοσιογραφικός κόσμος

Στην προκήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή και το Σάββατο προχώρησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση ελήφθη μετά την κατάθεση στη Βουλή εκ μέρους της κυβέρνησης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό – φορολογικό.

Λόγω της απεργίας καλούνται οι πολίτες της Πάτρας να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους καθώς η υπηρεσία καθαριότητας δεν θα κάνει αποκομιδή. Επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα πλοία, ούτε τα τραίνα, ενώ και τ ακαταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου για την πρωτομαγιά, ενώ απεργούν και οι δημοσιογράφοι. Αναλυτικά:

Τετραήμερη απεργία της ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία έως και την Τρίτη

Ακυρώσεις δρομολογίων των Μινωικών Γραμμών λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της απεργίας - Στοπ και στον προαστιακό της Πάτρας

Πάτρα: Κλειστά καταστήματα την Κυριακή και συμμετοχή στις κινητοποιήσει προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Πάτρα: Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της Γιορτής των λουλουδιών στα Ψηλαλώνια - Θα μιλήσει και ο Δήμαρχος

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να έχει ψηφιστεί πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Παράλληλα, τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε  έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις γενικές απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα, όπως λέει, της κυβέρνησης.

«Όσο η κυβέρνηση αγνοεί την κοινωνία και τις ανάγκες της, όσο παραμένει προσηλωμένη σε μέτρα και πολιτικές που φτωχοποιούν τον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο της μισθωτής εργασίας, η απάντησή μας θα δίνεται στους δρόμους με συνεχή αγώνα» καταλήγει.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Στην Πάτρα θα γίνουν συγκεντρώσεις την Παρασκευή, στις 10.30, το πρωί στην Πλατεία Όλγας (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), ενώ το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκεντρλωσεις στην πλατεία Γεωργίου, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυροιακή στις 10.30 το πρωί..

Διαβάστε επίσης:

Την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής άρον άρον ενόψει του Δευτεριάτικου Eurogroup το Ασφαλιστικό - Ξεκίνησε στις συναρμόδιες επιτροπές η συζήτηση- ΔΕΙΤΕ LIVE

Πάτρα : Απέκλεισαν τη Μαιζώνος οι δημοτικοί υπάλληλοι - Κατάληψη στο Δημαρχείο και τις δημοτικές υπηρεσίες -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Οι ανατροπές που φέρνει στις ζωές των ασφαλισμένων το νέο ασφαλιστικό - Γκρίζες ζώνες και περικοπές - Δείτε τη λίστα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις