Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής άρον άρον ενόψει του Δευτεριάτικου Eurogroup το Ασφαλιστικό - Ξεκίνησε στις συναρμόδιες επιτροπές η συζήτηση- ΔΕΙΤΕ LIVE

Την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής άρ...

Στις επάλξεις και οι εργαζόμενοι

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό το Σάββατο 7 Μαϊου και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή 8 Μαϊου δηλαδή μια ανάσα πριν το Eurogroup της 9ης Μαϊου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κίνηση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου η κυβέρνηση να πάει στο Eurogroup της Δευτέρας με ψηφισμένο το νομοσχέδιο.

Σήμερα στις 11:00 ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και τη Δευτέρα ή Τρίτη στην ολομέλεια.

Μετά το πρώτο πακέτο ρυθμίσεων, στον δρόμο για τη Βουλή θα βρεθούν οι συμφωνίες για τα κόκκινα δάνεια και το δημοσιονομικό πλαίσιο 2017-18, οι οποίες επίσης έχουν κλείσει, όπως αποτυπώθηκε και στην προχθεσινή έκθεση της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό ήταν να κατατεθεί στην ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

 

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις και ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, αλλά και η ΠΝΟ, έχουν προαναγγείλει 48ωρες απεργίες όταν κατατεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Καταλήψεις είναι προγραμματισμένες από σήμερα στις υπηρεσίες των δήμων από την ΠΟΕ ΟΤΑ, ενώ με τρίωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Την Κυριακή 8 Μαΐου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα «ανοίγουν» ξανά το χορό των απεργιακών κινητοποιήσεων με 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες διοργανώνει την Κυριακή το ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν οι επαγγελματικές ενώσεις (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί), ενώ συνεχίζουν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με επιστολή στους βουλευτές–μηχανικούς χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» μία υπερψήφιση του ασφαλιστικού.

Ακόμη, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία και οργανώνει κάθοδο στην Αθήνα τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις