Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυβέρνηση: Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει – Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Κυβέρνηση: Αυτοί που παίζουν τα ρέστα το...

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την κυβέρνηση εκφράζουν την ικανοποίησή τους τόσο για τα νέα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Κομισιόν και επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και από τις θετικές δηλώσεις του Πιερ Μοσκοβισί και Ντόναλντ Τουσκ και από την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές "οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η ελληνική πλευρά".

Σχετικά με το δεύτερο κύμα ανακοινώσεων της Eurostat, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή στην ανάκαμψη το β εξάμηνο του 2016, αλλά και ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζουν ότι  "οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας εν όψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης". Παράλληλα σημειώνουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης.

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι "διαπιστώθηκε η καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία. Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει".

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup της 9ης Μαΐου και τον στόχο της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση.

Νωρίτερα, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πρώτος ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και λίγα λεπτά αργότερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει την διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που έχει ήδη εκδηλωθεί από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για νομοθέτηση εκ των προτέρων συγκεκριμένων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός με δήλωσή του την Μεγάλη Πέμπτη είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ είχε σημειώσει, μιλώντας σε συνεργάτες του ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται».

Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει επίσης ότι τη στιγμή αυτή, η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά».

Διαβάστε επίσης:

Πρ. Παυλόπουλος: Η οικονομία και το νόμισμα αποκτούν νόημα όταν υπηρετούν τον άνθρωπο

Νέα πρόταση της κυβέρνηση για τα μέτρα-ρεζέρβα - Που ποντάρει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές

Γερμανία: Ούτε πρόσκληση, ούτε πρόθεση για συνάντηση ενόψει Eurogroup

Όλγα Γεροβασίλη: Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για οικονομική ανάκαμψη δικαιώνουν την πολιτική της κυβέρνησης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις