Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ χαιρετίζει την «Πορεία Ανέργων Πάτρα - Αθήνα» - Ξεχύθηκε ένα ανθρώπινο ποτάμι αποφασισμένο να φτάσει ως το τέλος

Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ χαιρετίζει...

Κάλεσμα σε όλους να βάλουν ένα λιθαράκι στον αγώνα με την συμμετοχή τους

Η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑ.ΜΕ χαιρετίζει  τον αγώνα, «Πορείας Ανέργων Πάτρα - Αθήνα» που ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στις 9.30 το πρωί από την Πάτρα με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και την Δημοτική Αρχή, με την συμμετοχή χιλιάδων ανέργων, εργαζομένων,  δεκάδων εργατικών σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών και Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑ.ΜΕ, το πρωί της Κυριακής 3 Απρίλη, από την πλατεία Γεωργίου ξεχύθηκε ένα ανθρώπινο ποτάμι αποφασισμένο να φτάσει ως το τέλος, να διεκδικήσουμε  την ζωή που μας  αξίζει. Βάζουμε μπροστά το δίκιο μας! Να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την εποχή μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας, όχι με τα ελάχιστα! Δεν παραδινόμαστε. Δεν υποχωρούμε στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δε μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ την ΕΚΤ για την αφαίρεση όσων δικαιωμάτων απέμειναν! Οι άνεργοι των 1,5 εκατ. και οι οικογένειες τους δεν μπορούν να παραμένουν  θεατές, στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς που προετοιμάζουν νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, νέους δυσβάσταχτους φόρους, νέα προνόμια στους τραπεζίτες και θηλιά στο λαό με τα κόκκινα δάνεια, νέες ιδιωτικοποιήσεις, το τσάκισμα μισθών και μεροκαμάτων και άλλα πολλά!

Κριτήριο για τον κάθε εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, πρέπει να είναι, να έχει σταθερή εργασία, αξιοπρεπή μισθό και όχι συμβολική ενίσχυση, να πληρώνεται στην ώρα του και όχι όποτε θελήσει ο εργοδότης ή το επιτρέπει η κερδοφορία του! Να μην τρέμει τη στιγμή που θα αρρωστήσει και δε θα έχει ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, να έχει προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο. Να έχει σύνταξη όταν θα φεύγει κατάκοπος από την εργασία και όχι φιλοδώρημα που θα τον διατηρεί στην ανέχεια!

Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.

Εδώ και τώρα, δράση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας. Όλοι στον αγώνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους του άνεργους, όλους όσους ενδιαφέρονται να βάλουν ένα λιθαράκι σε αυτόν τον αγώνα με την συμμετοχή τους, να το δηλώνουν στα αντίστοιχα σωματεία, ή στην Γραμματεία του Π.ΑΜΕ. Καθημερινά αναχωρούν πούλμαν από την Πάτρα στις 7 το πρωί από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα, με προορισμό το σημείο της ΠΟΡΕΙΑΣ και με επιστροφή την ίδια μέρα στην Πάτρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :2613015765 και 6975029068.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•             Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

•             Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

•             Επίδομα ανεργίας 600 ευρω.

•             Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειες τους.

•             Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751€, της 13ης και 14ης σύνταξης

Γενικός ξεσηκωμός ενάντια στην ανεργία, όλοι στην μεγάλη πορεία Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις