Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημήτρης Κωστακιώτης: Θα έκλεινε η Καρδιολογική του Πύργου αν δεν στέλναμε για δύο εφημερίες γιατρούς από την Πάτρα

Δημήτρης Κωστακιώτης: Θα έκλεινε η Καρδι...

Έρχονται 104 προσλήψεις

Διευκρινήσεις για τον θόρυβο που προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νομού Αχαΐας περί μετακίνησης καρδιολόγων από την κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα της Πάτρας σε εκείνο του Πύργου, έδωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρης Κωστακιώτης.

Όπως εξήγησε κανείς γιατρό δεν απομακρύνεται από την Πάτρα, αλλά, λόγω έκτατης ανάγκης που δημιουργήθηκε στην Καρδιολογική Κλινική του Πύργου, ζητήθηκε από δύο καρδιολόγους να κάνουν εκεί 2 εφημερίες μέσα στον Ιανουάριο.

«Δυστυχώς, στο τέλος Δεκεμβρίου ο Πύργος έμενε ξαφνικά με 2 καρδιολόγους από 5 που είχε, καθώς δύο συνάδελφοι παραιτήθηκαν και άλλη μια είχε ένα ατύχημα με αποτέλεσμα να πάρει άδεια για ένα μήνα. Έτσι βρεθήκαν με δύο επιλογές ή να αναστείλουμε την λειτουργία της Κλινικής ή να ζητήσουμε την συνδρομή γιατρών από κάποια άλλη περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Κωστακιώτης.

Τελικά η 6η ΥΠΕ, αποφάσισε να βγάλει εντολή κάλυψης μιας εφημερία από Επιμελητή του Νοσοκομείου ο Άγιος Ανδρέας και μιας ακόμα από ένα Διευθυντή του ίδιου Νοσοκομείου.

«Έχει δίκιο η Ε.Ι.Ν.Α. που διαμαρτύρεται ως αρχή, ότι τα κενά δεν πρέπει να καλύπτονται με μετακινήσει αλλά με προσλήψεις όμως αυτή την στιγμή δεν είχαμε άλλη δυνατότητα. Εκτιμήθηκε ότι ο Άγιος Ανδρέας μπορεί να συνεισφέρει. Μπορεί να κάνουμε και λάθος γιατί καταλαβαίνουμε ότι και αυτοί είναι υπερφορτωμένοι, με κουραστικές εφημερίες. Δεν είμαστε απέναντί τους αλλά μαζί τους και ζητάμε την βοήθειά τους. Δεν είναι ευχάριστο να βγάζουμε μια διοικητική εντολή αλλά το κάνουμε γιατί είναι προς το συμφέρον του κόσμου. Δεν κοιτάμε πρώτα από όλα τον γιατρό αλλά πρώτα τον πολίτη. Κατανοούμε ωστόσο ότι ταλαιπωρούμε και τους γιατρούς, ζητάμε συγνώμη που το κάνουμε, έχουμε το θάρρος αυτό αλλά δεν είχαμε άλλη λύση», σημείωσε ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Τέλος αναφορικά με τις απαιτούμενες προσλήψεις ανέφερε ότι σκαριά προσλήψεις επικουρικών, για άμεση προσωρινή λύση, ενώ και στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται και  προκήρυξη 104 θέσεων γιατρών στην περιοχή μας. Τέλος προχωρούν και οι διαδικασίες για τις θέσεις που εκκρεμούν από το 2009 που οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις είχαν παγώσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις