Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απεβίωσε ο Αχαιός δικηγόρος Δημήτριος Παπανδρέου

Απεβίωσε ο  Αχαιός δικηγόρος Δημήτριος Παπανδρέου

Στο Φαρραί η εξόδιος ακολουθία

Απεβίωσε χθες στην Αθήνα σε ηλικία 83 ετών ο Δημήτρης Παπανδρέου, υιός του μακαριστού ιερέα «Παπανδρέα» από την κοινότητα Φαρρών Αχαΐας. Ο Δημήτρης Παπανδρέου υπήρξε δικηγόρος Αθηνών για πάνω από 40 έτη και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της ΕΤΒΑ, λογοτέχνης και συγγραφέας δύο κινηματογραφικών έργων, ποιητής με δύο δημοσιευμένες ποιητικές συλλογές, στιχουργός με πάνω από 50 τραγούδια - στίχους του να έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκους και αρθρογράφος με πάνω από 250 δημοσιευμένα άρθρα του σε ημερήσιες εφημερίδες της Πάτρας και της Αθήνας.

Παράλληλα, επέδειξε πλούσια πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δραστηριότητα, καθώς από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε και κατέλαβε θέσεις ευθύνης σε αντίστοιχους φορείς, όπως, ιδρυτικό μέλος, γραμματέας και συντονιστής σε διάφορα όργανα του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα και στην Αθήνα, εκλεγμένος σύμβουλος και πειθαρχικός δικαστής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και μέλος, γραμματέας και αντιπρόεδρος στην Ενωση Φαραίων Αχαΐας και στην Ενωση Μουσικοσυνθετών - Στιχουργών Ελλάδος.

Ηταν συζευγμένος με την Αικατερίνη Αδάμου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Γεώργιο, δικηγόρο Αθηνών, και την Σωτηρία, υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου της κοινότητας Φαρρών το Σάββατο 2/1/2016 στις 12μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις