Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα βάφτηκε ροζ! Μεγάλη συμμετοχή στον περίπατο ζωής Pink the City! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Πάτρα βάφτηκε ροζ! Μεγάλη συμμετοχή στ...

Για τρίτη χρονιά το ροζ "ποτάμι" κατακλύζει την πόλη

Νεώτερη ενημέρωση:  «Σήμερα γιορτάζει η ασίγαστη θέληση για ζωή !!!! Σήμερα γιορτάζει η ελπίδα !!!!!» Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε σήμερα (25 Οκτωβρίου 2015) η Πρόεδρος του Σ.Γ.Κ.Μ. «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, κα Λιολιώ Κολυπέρα, τις χιλιάδες κόσμου, που κατέκλυσαν την πλατεία των Ψηλαλωνίων, προκειμένου να συμμετέχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου για την διάδοση του μηνύματος της πρόληψης-έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού. Στην συνέχεια δόθηκε το σύνθημα και η πόλη βάφτηκε, κυριολεκτικά, ροζ, αφού οι χιλιάδες Πατρινοί αλλά και πολίτες από άλλες περιοχές που ταξίδεψαν ως την πρωτεύουσα της Αχαΐας, φόρεσαν τα ροζ μπλουζάκια του Συλλόγου και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, «περπάτησαν για την ΖΩΗ», όπως προέτρεπε το κεντρικό μότο της φετινής εκδήλωσης. Ο συμβολικός περίπατος 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ξεκίνησε από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, κατηφόρισε τη Γούναρη, διένυσε τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από την Αγίου Νικολάου και κατέληξε στον Μώλο της Πάτρας. Η εκτίμηση είναι ότι πάνω από 5,000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτόν. Νωρίτερα σε ένα συγκινητικό δρώμενο, έξη γυναίκες-μέλη του Συλλόγου εξολομογήθηκαν από την καρδιά τους τα συναισθήματα που τους έφερε η διάγνωση του καρκίνου του μαστού και πως η καθεμία το ξεπέρασε. Στην συνέχεια ακούστηκε από την παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, το τραγούδι που εμπνεύστηκε ο καθηγητής μουσικής Γ.Σκόνδρας, από τον αγώνα των γυναικών του συλλόγου. Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή ηθοποιός κα Χρύσα Ρώπα, που ήρθε από την Αθήνα, ειδικά για αυτό, και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, κος Γρ.Αλεξόπουλος και ο Δήμαρχος Πατρέων κος Κ.Πελετίδης, ενώ παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος επώνυμων συμπολιτών και πολλά σωματεία,  σύλλογοι και εταιρίες της ευρύτερης περιοχής.

 

Πρώτη ενημέρωση- Το ραντεβού ζωής δόθηκε για σήμερα στις 10.30 το πρωί στην παλτεία Ψηλών Αλωνίων, η οποία έχει "βαφτεί" ήδη ροζ. Η κεντρική πλατεία της Πάτρας είναι η αφετηρία του περιπάτου ζωής Pink the City που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού "Άλμα Ζωής", ο οποίος προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει στο Pink the City, ένα συμβολικό περίπατο 1,5 χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού που ξεκινά από τα Ψηλά Αλώνια, κατηφορίζει την οδό Δημ. Γούναρη,  διανύει στη συνέχεια τον Πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και από την Αγίου Νικολάου  καταλήγει στον Μώλο της Πάτρας!

Πρόκειται όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου για μία δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού στο ζήτημα της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και στην απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού.

Τη διοργάνωση χαιρέτησε η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Ρώπα.

Με τη συμμετοχή των € 5 στηρίζονται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, ενώ οι πρώτες 3,500 συμμετοχές παίρνουν δωρεάν το ροζ μπλουζάκι με το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η δημοτική παράταξη «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», με επικεφαλής τη Βίβιαν Σαμούρη, συμμετείχε στο Pink the City, σ' αυτό τον συμβολικό περίπατο, με τις πολλαπλές διαστάσεις -που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας.

"Περπατήσαμε, μαζί με χιλιάδες συμπολίτες, για να απομυθοποιήσουμε την ασθένεια, δίδοντας έμφαση στην πρόληψη…

Περπατήσαμε, όλοι μαζί, για να καταδείξουμε ότι «καμία γυναίκα δεν είναι μόνη της, σ' αυτό το επίπονο ταξίδι προς την ίαση»…

Περπατήσαμε, επίσης, για να αποδοκιμάσουμε την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου συστήματος Υγείας, που εγκαταλείπει στην τύχη τους τις ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο του μαστού, απαξιώνοντας την ανθρώπινη ύπαρξη, την ίδια τη ζωή…

Και θα περπατάμε, εφεξής, αδιαλείπτως, διότι κάθε βήμα αλληλεγγύης… ισούται με το φιλί της ζωής» αναφέρει μήνυμα της παράταξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις