Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και νέο αγωνιστικό κάλεσμα για τους αγρότες της Ηλείας

Και νέο αγωνιστικό κάλεσμα για τους αγρό...

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους της παραγωγής απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας για σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Σινέ Άστρον Λεχαινών. Λόγω  των δυσχερών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη συγκέντρωση για την περασμένη Τετάρτη αναβλήθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή  αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης αποφάσισε τη πραγματοποίηση νέας συγκέντρωσης για σήμερα, γιατί όπως χαρακτηριστικά τονίσθηκε δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Οι διατάξεις σοκ που περιλαμβάνει το τρίτο μνημόνιο για τους αγρότες σε ότι αφορά τη φορολόγηση των αγροτών και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο προκαλούν την έντονη αγανάκτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου αναζητώντας τρόπους για να ανατρέψουν τη δυσχερή αυτή κατάσταση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και οι Κτηνοτρόφοι του Νομού Ηλείας οι οποίοι συνεδρίασε χθες για τον συντονισμό των δράσεων της,  καλεί όλους τους εμπλεκομένους φορείς όπως αγροτικούς συλλόγους, συνεταιρισμούς, μελισσοκόμους, γεωπόνους, εκπροσώπους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερικής Ενότητας Ηλείας και των Δήμων του Νομού να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στο δημαρχείο της Βάρδας, προκειμένου να λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιδράσουν στα μέτρα που προωθούνται και αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας υπογραμμίζει την ανάγκη μαζικής συμμετοχής όλων των ανθρώπων της παραγωγής, καθώς όπως αναφέρει  τα προβλήματα αγροτών γιγαντώνονται και η αντιμετώπισή τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κοινή προσπάθεια και συστράτευση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
«Η φορολόγηση μας θα φθάσει σε 20% και το 2017 σε 26%, από 13% φόρου που ισχύει σήμερα και 100% προκαταβολή φόρου από το πρώτο ευρώ, από 27,5% που είναι σήμερα.

Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, η μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% ως το 2019, που προβλέπει η νέα ΚΑΠ 2015-2020, είναι μερικά από τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, προκαλώντας όχι μόνο τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος αλλά και τον αφανισμό ολόκληρης του πρωτογενή τομέα.

Στο πλευρό της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ηλείας βρίσκεται η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες Συντονιστικές Επιτροπές της χώρας.

Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Αγροτικός Σύλλογος Κτηνοτρόφων Νομού Ηλείας, ο Σύλλογος Πατατοπαραγωγών Ηλείας, ο Αγροτικός  Σύλλογος Τραγανού, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τραγανού, η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας και ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων «Βιοήλις» και πολλοί άλλοι.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις