Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαντορίνη: Συνελήφθη Κινέζος για παράνομο ατελιέ γάμων

Σαντορίνη: Συνελήφθη Κινέζος για παράνομ...

Οργάνωνε γάμους για συμπατριώτες του

Παράνομη επιχείρηση διενέργειας γάμων είχε «στήσει» κινέζος με γαλλικό διαβατήριο στα Φηρά της Σαντορίνης όπως αποκαλύφθηκε από έλεγχο που έκαναν δύο υπάλληλοι, η Προϊσταμένη της τοπικής Δ.Ο.Υ., σε συνεργασία με το Ι.Κ.Α. Θήρας και με την παρουσία αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι ο Κινέζος είχε εκμισθώσει δύο δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία είχε μετατρέψει σε «ατελιέ» για προετοιμασία γάμων. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου, στο ένα δωμάτιο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, τα οποία εκμισθώνονταν στις νύφες, ενώ στο άλλο δωμάτιο, όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης, βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού «μακιγιάζ».

Στην επιχείρηση εργάζονταν και παρείχαν υπηρεσίες δύο υπάλληλοι κινεζικής καταγωγής, χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενώ, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ο ίδιος μετέφερε το ζευγάρι - πελάτες, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, σε διάφορα σημεία του νησιού και τους παρείχε φωτογραφικές υπηρεσίες.

Μετά από αναλυτική διασταύρωση βρέθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση διατηρούσε διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία εντοπίστηκαν η συνεργαζόμενη Τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο γινόταν η κατάθεση των χρημάτων για πληρωμή των υπηρεσιών, περιγραφή τεσσάρων πακέτων υπηρεσιών διαφορετικής τιμής και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενους γάμους.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για 14 γάμους που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία έτη (2013-2015, ελάχιστη αξία: 14 x Euro1.500 = Euro 21.000), η μη λήψη ή έκδοση φορολογικών στοιχείων για την αγορά νυφικών (ελάχιστη αξία: 38 x Euro 300 = Euro 11.400), η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης, η μη τήρηση βιβλίων από έναρξης δραστηριότητας, καθώς και η μη προσκόμιση - έκδοση τιμολογίων αγοράς για την κατοχή ενδυμάτων - καλλυντικών.

 

Πηγή:topontiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις