Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στην Google και την Κομισιόν

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στην Googl...

η απάντηση της Google στην Κομισιόν

Ο αμερικανικός κολοσσός απάντησε στις αιτιάσεις της επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκαρέτε Φεστάγκερ, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες του λειτουργούν προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων, χωρίς να προκαλούν στρέβλωση της αγοράς.

Λανθασμένες από άποψη γεγονότων, νόμου και οικονομικών χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Κομισιόν εναντίον της για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στις αναζητήσεις η Google.

Επειτα από έρευνα πέντε ετών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορησε τον κολοσσό της Google ότι εξαπατά καταναλωτές και ανταγωνιστές, διαστρεβλώνοντας τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Διαδίκτυο προς όφελος των δικών της υπηρεσιών αγορών, Google Shopping.

Συγκεκριμένα η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέθ Βεστάγκερ,είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο τη διεξαγωγή ερευνών εναντίον της Google για «συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών στις οικείες σελίδες με τα αποτελέσματα γενικής αναζήτησης».

Επιπλέον, είχε ξεκινήσει και νέα έρευνα σχετικά με το Android, το λειτουργικό σύστημα της Google, το οποίο έχει ευρεία χρήση στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Οι χρήστες πλέον σταδιακά μετατοπίζονται από την αναζήτηση στο Ιντερνετ στις εφαρμογές των κινητών. Με το Android ο αμερικανικός κολοσσός προσπαθεί να διατηρήσει τη ροή εσόδων από τις ηλεκτρονικές διαφημίσεις σε ποικίλες κινητές συσκευές.

Εάν αποδειχθεί πως η Κομισιόν έχει δίκιο, τότε ο αμερικανικός κολοσσός θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο έως 10% των ετησίων πωλήσεών της, δηλαδή περίπου 6,2 δισ. ευρώ. Η Κομισιόν, όταν αποφαίνεται ότι εταιρείες καταχρώνται της δεσπόζουσας θέσης τους, μπορεί να επιβάλει σαρωτικές αλλαγές στις επιχειρηματικές τους πρακτικές. Ανάλογες αποφάσεις είχε λάβει το 2004 για τη Μicrosoft και την κατασκευάστρια επεξεργαστών Intel, το 2009. Ειδικευμένοι σε τέτοιες υποθέσεις δικηγόροι επισημαίνουν πως η υπόθεση με την Google έχει βαρύνουσα σημασία, καθώς θα διαμορφώσει το τοπίο για τις ψηφιακές δραστηριότητες τα επόμενα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις