Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα:Πόσοι βάζουν στεφάνι και πόσοι χωρίζουν; Tι δείχνουν στοιχεία της Μητρόπολης – «Μόδα» τα διπλά μυστήρια με Ησαΐα και βάπτιση μαζί

Πάτρα:Πόσοι βάζουν στεφάνι και πόσοι χωρ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στοιχεία για το 2013 και το 2014

Δύσκολοι καιροί για έρωτες και ειδικά για γάμους, λένε κάποιοι, ειδικά για τα τελευταία χρόνια της κρίσης, αλλά  η ζωή συνεχίζεται. «Θα μου βάλεις την κουλούρα και θα πεις κι ένα τραγούδι», λέει ο στίχος ενός γνωστού άσματος και σε πολλές περιπτώσεις επαληθεύεται άλλο αν στο τέλος,  χρειάζεται να επισκεφθείς δικηγόρο.

Οι θρησκευτικοί γάμοι παρά την άνοδο των πολιτικών εξακολουθούν να κρατούν καλά και δεν σταμάτησαν να γίνονται ούτε τις τελευταίες ημέρες του δημοψηφίσματος, του θρίλερ της συμφωνίας, των capital controls και  των κλειστών τραπεζών.

Ωστόσο την τελευταία διετία, αυτό που παρατηρείται είναι μια αύξηση των διπλών μυστηρίων. Δηλαδή αρκετά ζευγάρια συνδυάζουν σε μια ημέρα τον θρησκευτικό γάμο και αμέσως μετά τη βάφτιση του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών για την τέλεση θρησκευτικών γάμων και τα διαζύγια τα επίπεδα και στις δύο κατηγορίες είναι πάνω κάτω ίδια, ενώ και τις δύο χρονιές τα διαζύγια,αριθμητικά, αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των τετελεσμένων γάμων.

Συγκεκριμένα το 2013 έγιναν 1047 γάμοι, και εκδόθηκαν 368 διαζύγια.

Το 2014 οι γάμοι που τελέστηκαν ήταν λίγο λιγότεροι και για την ακρίβειαα 1021, ενώ τα διαζύγια 338.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του thebest.gr το 2013 και το  2014 οι πολιτικοί γάμοι στην Πάτρα ανήλθαν σε 329.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών  π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος  η τέλεση θρησκευτικών γάμων συνεχίζεται και το 2015 με τους ίδιους πάνω κάτω ρυθμούς, ωστόσο την τελευταία διετία όλο και πιο συχνά είναι τα διπλά μυστήρια. «Πολλά ζευγάρια για πρακτικούς, οικονομικούς ή γραφειοκρατικούς λόγους, είτε για μεταθέσεις, είτε για λήψη δανείων κλπ, κάνουν αρχικά πολιτικό γάμο και στη συνέχεια προχωρούν σε θρησκευτικό και βάπτιση του παιδιού, μαζί. Η Εκκλησία κατ΄οικονομίαν το έχει δεχτεί. Το σωστό είναι να μην γίνονται μαζί τα μυστήρια».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Χωρίς ακυρώσεις οι γάμοι και οι βαπτίσεις- Το thebest.gr έκανε έρευνα

Πάτρα: Μαζική στροφή στον πολιτικό γάμο κάνουν οι νέοι – Τα στοιχεία, τα δικαιολογητικά και ο πανέμορφος "όρκος"

 

 

 

 

 


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight