Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Μαζική στροφή στον πολιτικό γάμο κάνουν οι νέοι – Τα στοιχεία, τα δικαιολογητικά και ο πανέμορφος "όρκος"

Πάτρα: Μαζική στροφή στον πολιτικό γάμο ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ραγδαία αύξηση τα μνημονιακά χρόνια

Στροφή στον πολιτικό γάμο κάνουν εκατοντάδες Πατρινά ζευγάρια όπως δείχνουν και τα επίσημα στοιχεία του Δήμου που σας παρουσιάζει σήμερα το thebest.gr. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι τα τελευταία 8 χρόνια ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες επιλέγουν να επισημοποιήσουν την σχέση του στο Δημαρχείο, αναβάλλοντας για αργότερα ή αποφεύγονται παντελώς ν’ ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Από το 2008 μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2015 έχουν γίνει στο Δημαρχείο της Πάτρας 2601 πολιτικοί γάμοι. Μάλιστα από την εποχή που η χώρα έμπλεξε στην περιπέτεια του ΔΝΤ και η οικονομική κρίση χτύπησε καίρια τα μεσαία στρώματα, οι συμπολίτες που προσέρχονται στην οδό Μαιζώνος για να παντρευτούν έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Μάλιστα διαχρονικά από το 2008 μέχρι και το 2014 παρατηρείται μια αύξηση τους πολιτικούς γάμους που ξεπερνά το 20% και δείχνει μια ξεκάθαρη τάση στις επιλογές των ζευγαριών.  Αναλυτικά οι πολιτικοί γάμοι που τελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα έχουν ως εξής:

2008 266

2009 317

2010 327

2101 408

2102 370

2013 329

2014 329

2015 255 μέχρι τώρα

Για όσους ενδιαφέρονται να προσέλθουν στο Δημαρχείο για να παντρευτούν η διαδικασία είναι απλή ενώ απαιτούνται 100 ευρώ για παράβολα, χαρτόσημα κ.α. Συγκεκριμένα χρειάζεται να υποβληθεί ληξιαρχική πράξη γέννησης, να δημοσιευθεί η αναγγελία σε τοπική εφημερίδα, να πάρει ο καθένας από τους δύο χαρτόσημο 15 ευρώ, να κατατεθεί επίσης αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας και αφού υποβληθούν όλα στο ληξιαρχείο θα προσδιοριστεί η ημερομηνία. Τέλος το ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει και ένα ανταποδοτικό τέλος προς το Δήμο το οποίο ανέρχεται στα 70 ευρώ.

Άξια μνείας είναι και τα λόγια τα οποία διαβάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που τελεί τους πολιτικούς γάμους στο νιόπαντρο ζευγάρι. Τα λόγια αυτά ζεστά και ουσιαστικά προσδιορίζουν πετυχημένα τις ευθύνες που αναλαμβάνουν πλέον καθώς και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν, τόσο εντός του γάμου όσο και στην κοινωνία:

«Από τη στιγμή αυτή, που ενωθήκατε, με την ελεύθερη συναίνεση σας σε γάμο, οφείλετε αμοιβαία ο ένας στον άλλο, αγάπη, πίστη και σεβασμό για όλη σας τη ζωή.

Ο γάμος που σας ενώνει, σας επιβάλλει την ταύτιση των τυχών σας και την κοινή αντιμετώπιση σε βάση ισότητας όλων των ζητημάτων που θα προκύπτουν από τη συμβίωση σας σαν συζύγων και γενικότερα, όλων των δυσκολιών της ζωής.

Από κοινού θα πρέπει επίσης να συμβάλλετε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, στα βάρη που συνεπάγονται η έγγαμη συμβίωση και η συντήρηση και προαγωγή της οικογένειας που θα δημιουργήσετε.

Κοινό είναι, τέλος, και το καθήκον και δικαίωμα και των δυο σας να μεριμνάτε για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και χρηστοί πολίτες και ελεύθερες προσωπικότητες.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight