Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η διακεκριμένη Πατρινή σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη συμμετείχε στο event «Όπερα και Μόδα - Il sogno»

 Η διακεκριμένη Πατρινή σοπράνο Βασιλική...

Η ιδέα και δραματουργική σύλληψη ήταν της Ίσμας Τουλάτου και η σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου

Την περασμένη 21 Μαΐου 2015 στο Ωδείο Αθηνών στις 21.00 πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά το λαμπερό event της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Όπερα και Μόδα - Il sogno» που όπως έλεγε και ο τίτλος του συνδύαζε το λυρικό τραγούδι με την μόδα και τον χορό.

Η ιδέα και δραματουργική σύλληψη ήταν της δημοσιογράφου της εφημερίδας και σάιτ «Το Βήμα», Ίσμας Τουλάτου.

Special Guest: η σχεδιάστρια Λουκία

Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Σεγρεδάκης

Επιμέλεια μεταμορφώσεων: Αχιλλέας Χαρίτος

Φωτισμοί: Xρήστος Τζιόγκας

Μουσική επιμέλεια - πιάνο: Δημήτρης Γιάκας

Bιολί: Παναγιώτης Τζιώτης.

Σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το καθιερωμένο, πλέον, ετήσιο ραντεβού της όπερας και της μόδας επέστρεψε λοιπόν στις 21 Μαΐου 2015, στο Ωδείο Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης ήταν Το όνειρο -Il sogno-, μια θεματική που συναντούμε συχνά στις κορυφαίες όπερες του ρεπερτορίου αλλά ταυτόχρονα και μια διάσταση που αναμφισβήτητα έχει το προσωπικό στίγμα της φημισμένης σχεδιάστριας Λουκίας, η οποία και ήταν η φετινή προσκεκλημένη από τον χώρο της μόδας.

Ο μέχρι πρότινος εκθεσιακός χώρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ιστορικό Ωδείο Αθηνών, το κτίριο σύμβολο του ελληνικού μοντερνισμού του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, φιλοξένησε τη νέα αυτή συνάντηση των δύο γοητευτικών κόσμων που φέτος είχε τον τίτλο «Il sogno». Η κυρία της ελληνικής μόδας, η Λουκία εμπνεύστηκε από άριες και αποσπάσματα των Ντβόρζακ, Μπερλιόζ, Μασνέ, Ραχμάνινοφ, Λέχαρ, Όφενμπαχ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι κ.ά και αποτύπωσε την προσωπική της σφραγίδα στην βραδιά.

Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ο Δημήτρης Γιάκας ενώ τη  σκηνοθεσία και την κίνηση υπέγραψε ο πολυτάλαντος Κωνσταντίνος Ρήγος.

Πρωταγωνίστησαν στην όμορφη βραδιά που μάλιστα είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό, Μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πιο συγκεκριμένα πήραν μέρος και τραγούδησαν η ταλαντούχα Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο), η οποία ως γνωστό κατάγεται από την Πάτρα (Ρίο) και πριν λίγα χρόνια τραγούδησε με μεγάλη επιτυχία και στην Σκάλα του Μιλάνου, η Μαρία Κόκκα (σοπράνο), η Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), η Άρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), ο Νίκος Στεφάνου (τενόρος) και ο Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος). Συνέπραξαν επίσης Χορευτές του Μπαλέτου αλλά και σπουδαστές της Σχολής Χορού της Λυρικής.

Ο γνωστός make-up artist Αχιλλέας Χαρίτος επιμελήθηκε τις αναπάντεχες μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών ενώ στο εικαστικό αποτέλεσμα έδωσε το προσωπικό του στίγμα και ο hair stylist Σταμάτης Καραΐσκος.

Οι φωτ. από την εκδήλωση - event είναι studio Panoulis.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight