Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Που ήσουν νιότη που ‘δειχνες ότι (και) ο Αλέξης θα γινόταν άλλος

Που ήσουν νιότη που ‘δειχνες  ότι (και) ...

Του Διονύση Ζακυνθινού

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι στην πρώτη επαναστατική νιότη του ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε φωνάξει άπειρες φορές το πατροπαράδοτο, all classic time, σύνθημα «φονιάδες λαών Αμερικάνοι».

Και δεν υπάρχει επίσης καμία αμφιβολία ότι ως νεαρός ΚΝίτης το φώναζε και το πίστευε ακράδαντα.

Η πολιτική, όμως, μιμείται τη ζωή, παίζοντας πολλές φορές περίεργα παιχνίδια και φέρνοντας απίστευτες ανατροπές.

Ποιος να έλεγε τότε στον νεαρό κομμουνιστή ότι, όχι πολλά χρόνια αργότερα, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα παρακαλούσε τους Αμερικανούς για να σώσει τη χώρα!

Γιατί, όταν είδε τα σκούρα του στη Λετονία, σε ποιον τηλεφώνησε; Μα, σε κάποιο παλικάρι, ονόματι Τζακ Λιου, υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, αναζητώντας απεγνωσμένα μια σανίδα σωτηρίας.

Βέβαια, για να μην τον αδικούμε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που «προσκυνάει» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, δεν θα είναι και ο τελευταίος.

Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησαν και την ίδια ακριβώς κατάληξη είχαν ουκ ολίγοι στο παρελθόν, και μάλιστα με μεγαλύτερο ειδικό βάρος και  εμπειρία από τον σημερινό πρωθυπουργό.

Όμως, το ενθαρρυντικό για τον ίδιο είναι ότι προσαρμόζεται και μαθαίνει γρήγορα, όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι βελτίωσε και σε χρόνο dt τα ταλαιπωρημένα αγγλικά του.

Με τη γραβάτα έχει ένα θέμα, αλλά μάλλον είναι ζήτημα χρόνου να τη φορέσει κι αυτή.

Καλές οι επαναστατικές κορόνες, καλά τα παπατζιλίκια αριστερής απόχρωσης για εσωτερική κατανάλωση από έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί και συνεχίζει να ταλαιπωρείται, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι στην αιώνια ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση Δεξιάς και Αριστεράς, στο τέλος κερδίζουν πάντα ο κακός καπιταλισμός με τους ιμπεριαλιστές του.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα το 1989 με την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, ενώ όσοι δεν πείθονται από την ιστορική αυτή εξέλιξη δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στο μακρινό στο Βιετνάμ.

Κι εκεί, παρότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός κατατροπώθηκε στο πεδίο των μαχών, το μακρινό 1975, οι Ηνωμένες Πολιτείες με το καπιταλιστικό τους σύστημα έχουν επικρατήσει πλήρως στις μέρες μας στο ελεύθερο πεδίο της αγοράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις