Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καραμανλής: Ακόμη και η σκέψη για Grexit είναι παρανοϊκή

Καραμανλής: Ακόμη και η σκέψη για Grexit...

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην πλατεία Μαβίλη για τις εξελίξεις στην οικονομία. «Είναι παρανοϊκή ακόμη και η σκέψη για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη», σημειώνει ο  Κώστας Καραμανλής στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, ενώ αναφερόμενος πλην σαφώς στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής τονίζει: «Είναι δραματική η καθυστέρηση για την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές».

Αυτή η τελευταία φράση του πρώην πρωθυπουργού ερμηνεύεται από πολλούς εκ των τακτικών συνομιλητών ως «καμπανάκι» κινδύνου προς την κυβέρνηση, καθώς ο Κώστας Καραμανλής δεν κρύβει το γεγονός ότι και ο ίδιος περίμενε να είχε κλείσει η συμφωνία πολύ νωρίτερα και να είχε βγει η χώρα από το κλίμα αβεβαιότητας.

Παράλληλα εκτιμά, σύμφωνα πάντα με όσους τον είδαν πρόσφατα, ότι όσο καθυστερεί η επίτευξη της συμφωνίας τόσο ο κίνδυνος του ατυχήματος μεγαλώνει, ενώ παράλληλα βλέπει ότι η αγορά δεινοπαθεί από την παρατεταμένη έλλειψη ρευστότητας.

Στενοί του συνεργάτες του κ. Καραμανλή σημειώνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά πως το πιθανότερο είναι να υπάρξει τελικά συμφωνία, αλλά όσο αυτό δεν γίνεται πράξη τόσο εντείνεται και η δική του ανησυχία. Σε πολιτικό επίπεδο, τα ίδια πρόσωπα, σχολιάζοντας αυτές τις τελευταίες αναφορές τους, «βλέπουν» πίσω από τις γραμμές και την άσκηση – για πρώτη φορά – κριτικής ως προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα, ειδικά όταν μιλά ευθέως για «δραματικές εξελίξεις».
Την Τρίτη ετήσιο μνημόσυνο για τον Κ. Καραμανλή
Στις 11 το πρωί της Τρίτης στον χώρο του ιδρύματος στην Φιλοθέη θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήδη έχουν σταλεί προσκλήσεις σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα ωστόσο όπως τονίζεται από το ίδρυμα η παρουσία όσων επιθυμούν να παραστούν είναι ανοικτή. Το βέβαιο είναι εκτός από τον Κώστα Καραμανλή θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και δεκάδες στελέχη του κόμματος ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τα οποία έκαναν λόγο και για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο μνημόσυνο.
Η Ντόρα πετάει το «μπαλάκι» στον Καραμανλή για την επόμενη μέρα
Σε συνέντευξη της στην «Αγορά» η Ντόρα Μπακογιάννη και αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην επόμενη μέρα για τη ΝΔ μιλάει και για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Κώστας Καραμανλής «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς ο οποίος να αμφιβάλλει ότι, αν ήθελε ο Κώστας Καραμανλής, θα μπορούσε», τονίζει με νόημα.
Παράλληλα, η πρώην υπουργός επαναλαμβάνει την άποψη της ότι η ΝΔ θα πρέπει άμεσα να οδηγηθεί σε έκτακτο συνέδριο. «Αν αυτό δεν γίνει μαζί με την αλλαγή των προσώπων τα οποία δίκαια ή άδικα φέρουν μερίδιο ευθύνης για την ήττα, η ΝΔ δεν μπορεί να προχωρήσει» και υποστηρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των εκλογών.
Ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ξεκαθαρίζει αν θα είναι υποψήφια σε περίπτωση που τεθεί θέμα διαδοχής στη ΝΔ.
«Έχω πει ότι θα κάνω ότι χρειάζεται για να βοηθήσω στην ανασυγκρότηση της ΝΔ και ότι δεν έχω κανενός είδους προσωπική ατζέντα. Αλλά να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα βρεθώ στην πρωτοπορία αυτής της μάχης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
real.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις