Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σταύρο, με ποιους διαπραγματεύεσαι;

Σταύρο, με ποιους διαπραγματεύεσαι;

Του Ντίνου Βγενόπουλου

«Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα» Λαϊκή Παροιμία

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής  δήλωσε εξαρχής ότι η κυβέρνηση προτίθεται, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Τα επεισόδια, στον αγώνα ΠΑΟ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και όχι μόνο, τον ανάγκασαν να έχει εσπευσμένα , συνάντηση  με την ηγεσία της  μεγάλης κατηγορίας διακόπτοντας παράλληλα το πρωτάθλημα για μία !!! εβδομάδα. Στη συνέχεια συναντήθηκε  με τους κ Μαρινάκη –Αλαφούζο.

Και αναρωτιέμαι εγώ, ο απλός φίλαθλος. Δηλαδή, κύριε υφυπουργέ θα βάλετε του «μαρινάκηδες» και τους «αλαφούζους» να φτιάξουν το ποδόσφαιρο; Θα βάλετε  τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα;

Εμπιστεύεστε αυτούς που χρόνια τώρα με «στρατούς» , «μπιστικούς» , «βαλτούς» , «φουσκωτούς» σκοτώνουν το άθλημα και κάθε φίλαθλη ιδέα .

Θα κάνετε θεματοφύλακες του αθλήματος αυτούς που δηλητηριάζουν καθημερινά και με κάθε τρόπο την ψυχή νέων παιδιών με τους φανατισμούς και την επιθετικότητά τους συνεπικουρούμενοι από έντυπα και εκπομπές που ντροπιάζουν κάθε έννοια πολιτισμού και φίλαθλης ιδέας.

Κάνετε λάθος. Τους δίνετε τη δυνατότητα να σας υποκαταστήσουν, αυτοί που πρώτο τους μέλημα είναι να συσπειρώνουν «πελάτες» και να φανατίζουν οπαδούς αδιαφορώντας για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους επιχειρηματίες είναι πρώτα αυτό και μετά φίλαθλοι-αν είναι φίλαθλοι. Τρέφονται από τους χουλιγκάνους που δεν ορρωδούν προ ουδενός, αλλά ταυτόχρονα είναι «στρατός προστασίας» για τους επιχειρηματίες που μετέρχονται κάθε μέσου προκειμένου το «μαγαζί» τους να είναι πρώτο ‘η πιο σωστά να κερδίζει παντί τρόπο.

Αυτούς κύριε Κοντονή καλείτε , και εμπιστεύεστε(;)    να κάνουν τη δουλειά της πολιτείας;.

Πιστεύετε ότι έχουν λόγο να εφαρμόσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο , την κάμερες , το ξεκαθάρισμα της διαιτησίας, την εξυγίανση του ποδοσφαίρου γενικότερα;

Αν είναι έτσι να τους χρήσετε ειδικούς ή εκπροσώπους σας επίσημα, ώστε να ξέρουμε  οι φίλαθλοι με τι  έχουμε να κάνουμε.

Το νέο ήθος και ύφος της Αριστερής κυβέρνησης δεν προκύπτει ούτε από αυτή την πρωτοβουλία , ή κυβέρνηση πρέπει να έχει θέση σαφή και συγκεκριμένη απέναντι σε όλα αυτά τα διαλυτικά επικίνδυνα  και διαπλεκόμενα συμφέροντα που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο. Αν δεν υπάρχουν διαμορφωμένες θέσεις – και δεν είναι κακό αυτό – τότε οφείλει η κυβέρνηση ευθέως να το πει και να δηλώσει πότε θα είναι έτοιμη να ΠΑΡΕΜΒΕΙ ανεξάρτητα από τις διαθέσεις ή την …ετοιμότητα των ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Αν έχει ολοκληρωμένες θέσεις τις δίνει στους ενδιαφερόμενους   για διαβούλευση και εντός μηνός δίνει ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση  στο πρόβλημα της βίας και γενικότερα της παρακμής του ποδοσφαίρου.

Οι συναντήσεις  του είδους που προαναφέρθηκαν οδηγούν τους πολίτες και φιλάθλους στο συμπέρασμα  ότι, το πρόβλημα πάει να λυθεί «παρεϊστικα» και φιλικά. Όμως όπως λέει –και πάλι –ο λαός  «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και εσείς έχετε την υποχρέωση να κάνετε λογαριασμό υπέρ των πολιτών φιλάθλων και όλων των Ελλήνων πολιτών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις