Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς; Το 30% των ενοικιαστών αφήνει «φέσια»

Πάτρα:Ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμού...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μαζί με τα απλήρωτα ενοίκια και απλήρωτοι λογαριασμού ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ

Από τη μια τα απλήρωτα ενοίκια κι από την άλλη οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί για την κατανάλωση ηλεκτρικού και νερού. Σε πολλές περιπτώσεις στην Πάτρα και την Αχαΐα οι ενοικιαστές, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης φεύγουν από τα σπίτια αφήνοντας όχι μόνο απλήρωτα ενοίκια αλλά και απλήρωτους λογαριασμούς σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ. Αλλά και όταν έχουν εξοφλήσει το μίσθωμα του σπιτιού κάποιοι εξακολουθούν φεύγοντας να έχουν οφειλές για το ηλεκτρικό και την υδροδότηση.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr η Κυριακή Αθανασιάδη Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας περίπου το 30% των ενοικιαστών αφήνει πίσω του φέσια είτε σε ενοίκια, είτε σε κοινόχρηστα και λογαριασμούς νερού και ρεύματος. Και στις περισσότερες περιπτώσεις τα χρέη αυτά καταλήγουν να επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες, καθώς «πολλές φορές οι ενοικιαστές φεύγουν σε άγνωστη κατεύθυνση ή δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία και η λύση να υποβάλλει κάποιος αγωγή κοστίζει», δηλώνει.

Αποτέλεσμα είναι να συγκεντρώνονται μεγάλες οφειλές και να μην μπορεί έυκολα να βρεθεί άκρη, όπως επισημαίνει, είτε οι λογαριασμοί είναι στο όνομα του ενοικιαστή πολύ περισσότερο όταν δεν είναι.

Όπως έγραψε πρόσφατα το thebest.gr το πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΠ έχει οδηγήσει ιδιοκτήτες ακινήτων να ζητούν από την Δημοτική Επιχείρηση την διακοπή της παροχής όταν  ακόμα παραμένει στο ακίνητο ο ενοικιαστής, καθώς οι λογαριασμοί που έχουν παραμείνει στο όνομά τους καταλήγουν σε αυτούς.

Στο πλαίσιο εντοπισμού μάλιστα καταναλωτών που έχουν πολύ καιρό να πατήσουν το πόδι τους στη ΔΕΥΑΠ, η επιχείρηση, όπως είπε στο thebest.gr o Πρόεδρός της Ανδρέας Παπανικήτας αποστέλλονται σχετικές ενημερωτικές επιστολές με την προτροπή να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών.. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση η ΔΕΥΑΠ θα  προχωρήσει σε «αναγνωριστικές» προσωρινές διακοπές,  προκειμένου ο καταναλωτής να ανταποκριθεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις