Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε η μούσα του Φελίνι, Ανίτα Έκμπεργκ!

Πέθανε η μούσα του Φελίνι, Ανίτα Έκμπεργκ!

Σε ηλικία 83 χρονών

H θρυλική ηθοποιός από τη Σουηδία Ανίτα Έκμπεργκ, που πρωταγωνίστησε στην κλασική ταινία του Φεντερίκο Φελίνι «Γλυκιά Ζωή» (La Dolce Vita), απεβίωσε χθες σε ηλικία 83 ετών, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, η Ανίτα Έκμπεργκ απεβίωσε σε κλινική στο Ρόκα ντι Πάπα, στην επαρχία της Ρώμης, όπου νοσηλευόταν.Ήταν μία από τις μούσες του Φεντερίκο Φελίνι και αποτέλεσε σεξ σίμπολ τη δεκαετία του '60.

Η Έκμπεργκ αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν από τα Χριστούγεννα σε κλινική στη Ρώμη όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Η εκρηκτική ξανθιά καλλονή Κέρστιν Ανίτα Μαριάνε Εκμπεργκ αξιοποίησε από νωρίς τα φυσικά κάλλη της. Εχοντας κερδίσει τον τίτλο της Μις Σουηδία σε ηλικία 20 χρονών, πήγε στην Αμερική για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ομορφιάς Mις Υφήλιος.

Δεν κέρδισε τον τίτλο αλλά έμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δειλά –δειλά μπήκε στον χώρο του μόντελινγκ κάνοντας παράλληλα εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα ως τραγουδίστρια και χορεύτρια.

Η συνεργασία της Εκμπεργκ με τον Φελίνι συνεχίστηκε σε τρεις ακόμη ταινίες, το σπονδυλωτό «Βοκκάκιος '70» (1962), τους «Κλόουν» (1970) και πολύ αργότερα στην «Συνέντευξη» (1987) όπου η Εκμπεργκ, «μεταμορφωμένη» πλέον, έκανε ένα μικρό πέρασμα παίζοντας τον εαυτό της και πάλι δίπλα στον Μαστρογιάνι.

Η Εκμπεργκ παντρεύτηκε δυο φορές: τον βρετανό ηθοποιό Αντονι Στιλ από το 1956 ως το 1959 και τον Αμερικανό ηθοποιό Ρικ Βαν Νάτερ από το 1963 ως το 1975.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις