Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Τα ΠΡΟΣΩΠΑ του 2014- Μια χρονιά που πέρασε και άφησε πίσω της ειδήσεις, εικόνες και φυσικά πρωταγωνιστές- ΔΕΙΤΕ ποιοί και πώς μας απασχόλησαν

Πάτρα: Τα ΠΡΟΣΩΠΑ του 2014-  Μια  χρονιά...

Το thebest.gr κάνει έναν απολογισμό και φρεσκάρει τη μνήμη μας

Ήρθαν, είδαν, δεν απήλθαν και μας απασχόλησαν. Πρόσωπα της χρονιάς για το 2014. Ποιοί μας κέντρισαν την προσοχή, ποιοί μας έδωσαν ένα κομμάτι ελπίδας, ποιοί μας ...εξαγρίωσαν και ποιοί προσέφεραν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς και τώρα αλλάζει και ...χρόνο.

Το thebest.gr κάνει έναν απολογισμό και φρεσκάρει τη μνήμη μας για τη χρονιά που πέρασε και άφησε πίσω της ειδήσεις, εικόνες και φυσικά πρωταγωνιστές.

Πάμε λοιπόν.

 

O ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης τη χρονιά που πέρασε, καθώς έκανε το μεγάλο άλμα στο 63% βάφοντας κόκκινο το χάρτη της Πάτρας το βράδυ των εκλογών και κάνοντας μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ανά τη Ελλάδα.

Συμπαθής, εργατικός, με χρόνια προσφορά σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, αλλά και χρόνια θητεία στην αντιπολίτευση του Δήμου της Πάτρας, ο Πελετίδης «καβάλησε» με άνεση το αντιμνημονιακό ρεύμα της εποχής και την διάθεση των πολιτών να στείλουν  πολιτικό μήνυμα και έγινε ο πιο ισχυρός «κόκκινος» Δήμαρχος, κρατώντας στα χέρια του το τιμόνι της τρίτης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα. Φυσικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος για αυτό και να του ευχηθούμε να είναι πρόσωπο της χρονιάς- για άλλους λόγους αυτή τη φορά- και τα επόμενα χρόνια.

 

 

"Καβάλα στο άλογο" κυριολεκτικά ο επιχειρηματίας ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ ο οποίος έκανε το μεγάλο deal της χρονιάς πουλώντας- σε τιμή που δεν έγινε γνωστή αλλά σίγουρα είναι ... εντυπωσιακή- την αλυσίδα καταστημάτων "Κρόνος", δημιούργημα ζωής, την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο αγοραστή: στην αλυσίδα "Μαρινόπουλος".

Ο Νίκος Καρακίτσος, τα βήματα του οποίου ακολουθεί πιστά ο γιος του Φοίβος, θα αφιερωθεί στην ανάπτυξη του "Χελμού" αλλά και στις πολλές άλλες παράλληλες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια και τον έχουν καταστήσει έναν εκ των οικονομικά ισχυρότερων ανδρών στην περιοχή.

Χαρακτηριστικό του επιχειρηματικού του δαιμονίου είναι ότι όταν οι άλλοι αναδιπλώνονταν λόγω κρίσης, αυτός δημιουργούσε νέα καταστήματα και την κατάλληλη στιγμή, όταν κανείς δεν το περίμενε, πούλησε, στην κατάλληλη για αυτόν τιμή.

Όταν ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ επελέγη για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη .Ν.Δ. σε μια κάθε άλλο παρά προνομιακή για την κυβερνώσα παράταξη περιοχή, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο τότε Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας- επικοινωνιακός όνομα και πράγμα- θα έκανε τον Κατσιφάρα να ιδρώσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών και θα περίμενε τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να βάλει το... μαντήλι στην τσέπη του για να το... παραλάβουν τώρα ενόψει εκλογών, οι έτεροι υποψήφιοι της Ν.Δ. για τις βουλευτικές εκλογές που θα έχουμε σε λίγες μόνο μέρες.

Η δυναμική είδοδος Κατσανιώτη πρώτα στα της αυτοδιοίκησης και ακολούθως στα της διεκδίκησης μιας βουλευτικής έδρας, τον καθιστά νέο πολιτικό πρόσωπο της χρονιάς για την Πάτρα και την Αχαϊα.

Η γυναίκα της χρονιάς για την Πάτρα είναι αδιαμφισβήτητα η ΒΕΝΕΤΣΑΝΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ. Η Πατρινιά μαθήτρια του Αρσακείου που σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, είναι η πρώτη γυναίκα πρύτανις που αναδείχθηκε στα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου της πόλης το οποίο έκλεισε μισό αιώνα ζωής.

Σιδηρά και ...σκληροπυρηνική όπως λένε οι φοιτητές του ιδρύματος, δεν φοβάται τις συγκρούσεις όταν είναι να επιβάλει τις απόψεις της και αυτό είναι κάτι που το έδειξε από την πρώτη στιμγή της ανάληψης των καθηκόντων της.

ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ φιγουράρουν για μια ακόμη φορά στις επιχειρήσεις της χρονιάς για την Ελλάδα και στους «Πρωταγωνιστές της Νέας Ελλάδας», στις επιχειρήσεις που σε πείσμα των καιρών προχωρούν σε επενδύσεις, επιλέγουν το δρόμο της ανάπτυξης και στηρίζουν τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκδοση «Επενδύοντας στην Ελλάδα- Investing in Greece» της Direction Business Network, την οποία προλογίζει ο Πρωθυπουργός, περιλαμβάνονται 118 όμιλοι και επιχειρήσεις. Ανάμεσά τους μια επιχείρηση της περιοχής μας, η μοναδική μάλιστα από την ευρύτερη περιοχή, η Λουξ Μαρλαφέκας, που πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, ανάμεσα στον ΟΤΕ, την ΔΕΗ, την Εθνική Τράπεζα, τον Όμιλο Μυτιληναίου, και την Motor Oil.

Δικαίως ο Πλάτωνας (Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας) ο Γιάννης και ο Κώστας Μαρλαφέκας, μπορούν να κοιτάζουν πίσω τους και να βλέπουν μια μακρά διαδρομή και μπροστά τους τη λέξη δικαίωση.

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, για μία ακόμη θητεία, εκλέχτηκε ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΟΣ, ο οποίος διεκδίκησε για δεύτερη -και τελευταία φορά- την προεδρία του Συλλόγου καθώς εκ του νόμου δεν επιτρέπεται η τρίτη συνεχόμενη εκλογή του. Ο Νίκος Παπάκος αγωνίστηκε και αγωνίζεται με συνέπεια για τις θεσμικές διεκδικήσεις του κλάδου σε τοπικό αλλά κυρίως σε πανελλαδικό επίπεδο και αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του Συλλόγου, υλοποιώντας προγράμματα παροχής δωρεάν υπηρεσιών στους άπορους συμπολίτες μας και πραγματοποιώντας πρωτοποριακές δράσεις με γνώση, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

 

Η Πατρινιά μαραθωνοδρόμος ΣΟΦΙΑ ΡΗΓΑ είναι η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε 1η στον φετινό κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα ανεβαίνοντας στο πιό ψηλό σκαλί. Η Σοφία η οποία κατάγεται από την Κέρτεζη Καλαβρύτων και ζει και προπονείται στην Πάτρα, ήταν επίσης η καλύτερη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος για το 2011, η πρώτη Ελληνίδα στο Διεθνή Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας το 2011 και η 5η γενικής κατάταξης γυναικών. Ήταν 7η στο διεθνή μαραθώνιο της Φλωρεντίας το 2012 και στόχος της είναι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο.

Δυστυχώς για την Πάτρα, είναι αθλήτρια του αθλητικού συλλόγου Ελευθέριος Βενιζέλος των Χανίων.

H Σοφία είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και έχει άλλα τρία αδέλφια. Σπουδάζει στο ΤΕΙ της Πάτρας νοσηλεύτρια μετ΄εμποδίων καθώς οι απαιτήσεις της προπόνησης, δεν άφηναν πολλά περιθώρια για υψηλές ταχύτητες και στη σχολή. "Φέτος όμως με το καλό τελειώνω" λέει.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ είναι το νέο πρόσωπο της χρονιάς στα αυτοδιοικητικά της Πάτρας. Η Γενική Συνέλευση της νεοεισερχόμενης στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας Δημοτικής Κίνησης «Κοινοτικόν», της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος τον επέλεξε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της και Υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων. Κατάφερε να μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο με αριστερό λόγο και να κατακτήσει μια έδρα.

Ο Θεόδωρος Ντρίνιας γεννήθηκε το 1970 στο Αίγιο, από γονείς αγρότες. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτήν την εποχή ολοκληρώνει το διδακτορικό του για τις συνεταιριστικές οργανώσεις.

Από το 1988 ζει μόνιμα στην Πάτρα και εργάζεται ως στέλεχος σε συνεταιριστική επιχείρηση της περιοχής.

Είναι η νέα ματιά, η νέα φωνή στα δημοτικά μας πράγματα.

 

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, είναι πρόσωπο της χρονιάς για πολλούς λόγους. Είναι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, η οποία μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέση με τα αυτοδιοικητικά, αλλά είναι και το κομματικό "μάτι και αυτί" στον Δήμο Πατρέων, ο άνθρωπος από τον οποίο περνάνε όλες οι αποφάσεις- και αυτές του Δημάρχου- και αυτή που δίνει την γραμμή, ερχόμενη σε επαφή με τον Περισσό.

Το μέλος Γραφείου Περιοχής ΚΚΕ-Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς, έχει δώσει ωστόσο καλά δείγματα γραφής ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας.

Ο 62χρονος Κεφαλονίτης στην καταγωγή, εφημέριος του ιερού ναού του Αγίου Νεκταρίου Πατρών και διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Λύχνος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΕΛΛΑΤΟΣ εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 10 Οκτωβρίου 2014 Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με τον βαθμό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης. Στην λαμπρή τελετή που έγινε τρεις μέρες αργότερα στο ναό του Αγίου Ανδρέου όλοι φώναξαν «Άξιος» στον κ.κ. Χρύσανθο ενώ αυτός στην ευχαριστήρια ομιλία του βούρκωσε, κόμπιασε και δάκρυσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την μεγάλη τιμή και αναγνώριση.

Δικαίως πρόσωπο της χρονιάς από τον εκκλησιαστικό χώρο το 2014.

Η νεαρή Πατρινή ηθοποιός ΛΙΛΑ ΜΠΑΚΛΕΣΗ, η οποία τελειώνοντας τον περασμένο Ιούνιο την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου με άριστα, είδε την καριέρα της να ξεκινά από μία λαμπρή αφετηρία, πρωταγωνιστώντας στον ρόλο μίας χαριτωμένης όσο και ατίθασης έφηβης στο δημοφιλές σήριαλ του ΑΝΤ1 «Ταμάμ». Παράλληλα παίζει στην παράσταση εποχής του Εθνικού Θεάτρου στο Κοτοπούλη Ρεξ, στην Αθήνα, «Μυστικοί Αρραβώνες» του Γρηγορίου Ξενόπουλου όπου πρωταγωνιστούν οι Άλκης Κούρκουλος, Μαρίνα Καλογήρου και Αλέξης Γεωργούλης σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού, Σωτήρη Χατζάκη.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΜΑΡΗΣ έγραψε ιστορία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου με δικό του γκολ η Εθνική ομάδα προηγήθηκε στο κρίσιμο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση, που ήρθε με το τέρμα του Γιώργου Σαμαρά στο τέλος της αναμέτρησης.

Πατρινό πρόσωπο του Μουντιάλ λοιπόν.

Και μιας και περί ποδοσφαίρου ο λόγος, ακόμη μία διάκριση είχαμε για το 2014 για τον Πατρινό ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ, καθώς το γκολ του κόντρα στην πρωταθλήτρια Κολκάτα ψηφίστηκε ως το καλύτερο της χρονιάς στην Indian Super League.

To βιβλίο της "Μεθυσμένα Καράβια" έκανε δεύτερη έκδοση και ταξίδεψε μαζί της σε όλη την Ελλάδα. Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, άλλοτε Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, συνταξιούχος πλέον συμβολαιογράφος, ασχολείται μόνο με τη γραφή και φέτος ίδρυσε τη Λέσχη Ανάγνωσης "Άνθεια" μαζί με την Ανδρονίκη Χρυσάφη, κάνοντας την λογοτεχνία μέρος μιας ευχάριστης απόδρασης από την καθημερινότητα.

Δικαίως πρόσωπο της χρονιάς, η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας. Η κ. Παναγοπούλου ήταν η Γενική Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Δυτικής Ελλάδας.

Δυναμική και διεκδικητική αναμένεται να αφήσει τη δική της σφραγίδα σε έναν χώρο μέχρι πρότινος ανδροκρατούμενο.

O AΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που πήρε πάνω του την ευθύνη να φύγουν τα κάγκελα από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Μπορεί αυτό να έγινε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, αλλά η κίνηση ήταν ρίσκο για τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο, ο οποίος ευτυχώς δικαιώθηκε και...έγραψε και μια καλή σελίδα στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. για το 2014.

Είναι να μην θεωρείται πρόσωπο της χρονιάς;

 

Ο Πατρινός βετεράνος συγγραφέας και κριτικός θεάτρου ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΚΑΣ (το αληθινό του όνομα είναι Μαργαρίτης Παπαδόπουλος), στα 94 του χρόνια σήμερα, τιμήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Πανελλήνια Ένωση Θεατρικών Κριτικών για την πολύχρονη και σημαντική του προσφορά στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Ο Μανώλης Πράτσικας συνεχίζει να γράφει κριτικά σημειώματα τα οποία δημοσιεύονται κατά κύριο λόγο στην εφημερίδα Αλλαγή των Πατρών.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος συνέχισε επάξια το Φεστιβάλ Πάτρας μετά τον θάνατο του 86χρονου πατέρα του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλου. Μάλιστα το 33ο επετειακό Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος είχε μεγάλη επιτυχία και θεαματική προσέλευση κοινού σε όλες σχεδόν τις παραστάσεις που φιλοξένησε στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Αχαικής πρωτεύουσας. Το δε Εθνικό Θέατρο έδωσε και πάλι το παρών στον ιστορικό πολιτιστικό θεσμό της Πάτρας με την Αριστοφανική παράσταση «Βάτραχοι» με τον Αιγιώτη ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που ήταν sold out και τις δύο βραδιές που παίχθηκε, τον περασμένο Αύγουστο.

Η Καλαβρυτινή στην καταγωγή ταλαντούχα ηθοποιός ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ που το θεατρόφιλο κοινό πρωτογνώρισε μέσα από την συμμετοχή της σε παραστάσεις του Θέμη Μουμουλίδη όπως η «Όπερα της πεντάρας». Μέσα στο 2014 είδε ωστόσο την καριέρα της στην κυριολεξία να απογειώνεται χάρη στον ρόλο της ξεπεσμένης πλούσιας μεγαλοαστής στο σήριαλ «Το Κάτω παρτάλι» του Mega ενώ τώρα πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ «Η Μελωδία της ευτυχίας» στο Παλλάς σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου μαζί με τον Άκη Σακελλαρίου, ένα αγαπημένο έργο που ξανανέβηκε στο ελληνικό θέατρο 20 χρόνια μετά την παράσταση της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ο 73χρονος Πατρινός στην καταγωγή ευπατρίδης ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (χωρίς ποτέ να δημοσιευτεί μια φωτογραφίας του), ο οποίος ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ (διαθέτει μεγάλη επιχείρηση οπωροκηπευτικών και αμπελώνες στην Καλιφόρνια). Ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος αγόρασε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, κάνοντας μάλιστα τα σχετικά συμβόλαια στην Πάτρα, την ιστορική αρχοντική οικία όπου είχε γεννηθεί ο ποιητής Κωστής Παλαμάς το 1859, στην οδό Κορίνθου, πλησίον της Κολοκοτρώνη, στην Πάτρα. Το αντίτιμο ήταν 520.000 ευρώ, ποσό που δόθηκε στις ιδιοκτήτριες του ακινήτου, τις δύο κόρες της αείμνηστης Πατρινής φαρμακοποιού Ευγενίας Βασιλοπούλου, οι οποίες ζουν στην Λωζάννη της Ελβετίας. Ο όρος του συμβολαίου της αγοραπωλησίας είναι το σπίτι να μετατραπεί μελλοντικά σε Μουσείο Ολυμπισμού, Τεχνών και Γραμμάτων και πως θα παραχωρείται για διαχείριση στον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών που είχε εξάλλου και την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον κ. Στεφανόπουλο, ο οποίος και ενδιαφέρθηκε να αγοράσει το ακίνητο.

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ είναι η σταθερή αξία του πατραϊκού αθλητισμού μετρώντας συνεχώς τίτλους σε πρωτάθλημα και κύπελλο με την ομάδα του τον Ολυμπιακό, ενώ είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής ομάδας των ανδρών.

 

O MΠΑΛΟΥΡΔΟΣ της Ελληνοφρένειας προκάλεσε την μήνιν της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας η οποία στράφηκε κατά του "αστυνομικού των ΜΑΤ με το όνομα Μπαλούρδος" και απειλούσε με μηνύσεις.

Μπαλούρδος φυσικά δεν υπήρξε ως φυσικό πρόσωπο, αλλά η Ένωση ξεσπάθωσε εναντίον του θεωρώντας τον υπαρκτό, επιρρίπτοντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες και στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόσωπο της χρονιάς και ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΚΑΡΜΕΑΣ υπό την εξής έννοια. Όλοι τον περίμεναν επί μήνες να κατέβει στις εκλογές ως επικεφαλής δικού του ψηφοδελτίου για τον Δήμο Πατρέων. Μετά όλοι τον φλέρταραν για να πάει μαζί τους. Και τελικά, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε ότι πηγαίνει στο..σπίτι του. Δικαίως στον κατάλογο με τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της χρονιάς.

O αγαπημένος ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόσωπο της χρονιάς γιατί η στάση του απέναντι στην ξαφνική σοβαρή ασθένεια που αντιμετωπίζει αποτελεί μήνυμα δύναμης και ελπίδας για όλους. Ενεργός όλες τις ημέρες της νοσηλείας του μέσα από το fb μας διδάσκει πώς είναι να μην το βάζεις κάτω, αλλά και πώς είναι να κάνεις τέχνη μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου, με τα υπέροχα φλας του, τις μοναδικές φωτογραφίες του.

Σύλλογος της Χρονιάς ο ΣΟΨΥ ΠΑΤΡΑΣ, ο Σύλλογος που αριθμεί 480 μέλη και έχει γίνει με πολύ κόπο και αποκλειστικά εθελοντική δουλειά, μια μεγάλη οικογένεια για τους ψυχικά πάσχοντες που συνεχώς πολλαπλασιάζονται και για τις οικογένειές τους. Μπορεί ο ΣΟΨΥ Πάτρας να έχασε το Κέντρο Ημέρας, το οποίο απεντάχθηκε εξαιτίας λαθών στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, ωστόσο, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά προχώρησε ακόμη ένα βήμα μπροστά, δημιουργώντας- και αυτή η είδηση είναι αποκλειστική-, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης ψυχικά πασχόντων με τίτλο "Οι Γέφυρες", στην οποία θα μπορούν να εργάζονται οι ψυχικά πάσχοντες.

Αξίζει λοιπόν στον Σύλλογο και την δραστήρια Πρόεδρό του ΑΓΓΕΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ο τίτλος του Συλλόγου της χρονιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight