Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του σχολικού φύλακα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του σχο...

Νωρίτερα σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σε κλίμα οδύνης η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και πολλοί συνάδελφοι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον 62χρονο απολυμένο σχολικό φύλακα που έθεσε τέλος στη ζωή του, το απόγευμα της Παρασκευής στην Αγυιά της Πάτρας.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η εξώδιος ακολουθία για τον 62χρονο σχολικό φύλακα που έβαλε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή στην Αγυιά της Πάτρας, μη αντέχοντας τα οικονομικά προβλήματα και το βάρος της απόλυσής του.

Στην κηδεία στο Α' Νεκροταφείο παρίστανται τόσο ο Δήμαρχος Πατρέων, όσο και εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ .

Νωρίτερα σχολικοί φύλακες της Πάτρας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με κεντρικό σύνθημα "ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα".

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση

«Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών» υπογραμμίζει από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων»τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που τελευταία προσπαθούσε να βγει σε μειωμένη σύνταξη μίλησε ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Πάτρας Ηλίας Τσούνας.

Στην κηδεία παρίστανται και εκπρόσωποι σχολικών φυλάκων από Πάτρα, Αθήνα, Καρδίτσα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

"Δεν θα αφήσουν κανέναν υπουργό σε χλωρό κλαρί μέχρι να δικαιωθούμε" ανέφερε ο  ο εκπρόσωπος των Σχολικών Φυλάκων Λάρισας κ. Αυγέρης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις