Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μήνυση στους δημιουργούς του “American Hustle”

Μήνυση στους δημιουργούς του “American Hustle”

Ο Brodeur επικαλείται δυσφήμιση, συκοφαντία, και διασυρμό και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1 εκατ. δολαρίων

Είναι μια πολύ μικρή σκηνή στο “American Hustle” (Οδηγός Διαπλοκής, ελληνιστί). Ο χαρακτήρας της Jennifer Lawrence λέει στον κινηματογραφικό της σύζυγο Christian Bale ότι ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει διατροφικά το φαγητό. “Δεν είναι βλακείες. Το έχω διαβάσει σ’ ένα άρθρο του Paul Brodeur” λέει η Roslyn.

Ο πραγματικός Brodeur είναι δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων που δούλευε στη The New Yorker για σχεδόν 40 χρόνια. Μάλιστα είχε γράψει βιβλία για τον κίνδυνο των μικροκυμάτων. Ο ίδιος όμως κατέθεσε μήνυση στους παραγωγούς και διανομείς της ταινίας καθώς λέει ότι δεν είπε ποτέ πως καταστρέφει τα θρεπτικά στοιχεία του φαγητού.

Στη μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Los Angeles, ο Brodeur ισχυρίζεται ότι με το να αποδίδουν σ’ εκείνον επιστημονικά αστήριχτους ισχυρισμούς, οι δημιουργοί έχουν βλάψει τη φήμη του.

Ο Brodeur επικαλείται δυσφήμιση, συκοφαντία, και διασυρμό και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Christian Bale, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper και Amy Adams ήταν υποψήφια για 10 Oscar και συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατ. δολάρια στις αμερικανικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight