Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Αφόρητη η χωματερή "ΑΓΡΟΤΕΚ" στη Συντριάδα Κοινωνία

Πύργος: Αφόρητη η χωματερή "ΑΓΡΟΤΕΚ...

Φεύγουν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών από τη δυσοσμία

Στο «μη παρέκει» έφτασε η κατάσταση στη Διεύθυνση Μεταφορών Ηλείας, με την αφόρητη δυσοσμία να πνίγει τα πάντα στην Συντριάδα Πύργου. Οι εργαζόμενοι εκεί μη αντέχοντας την κατάσταση αποφάσισαν μαζί με το Σύλλογο Εργαζομένων στην Π.Ε. Ηλείας να σταματήσουν να προσέρχονται στο συγκεκριμένο χώρο της υπηρεσίας και από σήμερα να παρουσιάζονται για εργασία στο διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας. Μάλιστα για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο σύλλογος εργαζομένων, όπου αναφέρει πως για την προστασία των εργαζομένων στην συγκεκριμένη υπηρεσία, θα γίνει η απομάκρυνσή τους από το χώρο.

«Όπως σας είναι ήδη γνωστό οι συνθήκες εργασίες στη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών είναι απαράδεκτες από την εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στο χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ , θέτοντας υπό αμφισβήτηση τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζομένους της συγκεκριμένης Διεύθυνσης. Υπό αυτές τις συνθήκες και με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των εργαζομένων το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους να προσέρχονται για εργασία στο κτίριο του Διοικητηρίου Π.Ε. Ηλείας μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος» αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Μέλος του ΔΣ των εργαζομένων και Τεχνικός Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Ηλείας, ο Θεόδωρος Τσίπας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και στην υπηρεσία. «Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας στο τελευταίο χρονικό διάστημα η εναπόθεση των απορριμμάτων στο χώρο της πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ, απέναντι από τη διεύθυνση μεταφορών  και το νοσοκομείο, συνεχίζεται κανονικά. Η κατάσταση είναι αφόρητη, η δυσοσμία ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες δεν αντέχεται, η περιοχή έχει κατακλυστεί από έντομα και τρωκτικά. Η κατάσταση για τη δημόσια υγεία είναι επικίνδυνη. Έχουμε καλέσει τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες να επέμβουν καθώς και το δήμο Πύργου να σταματήσει την απόθεση των απορριμμάτων στο χώρο αυτό.

Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση. Οι υπάλληλοι εδώ στην υπηρεσία, μετά και τη συνεδρίαση του ΔΣ των υπαλλήλων, αποφασίσαμε να μην προσερχόμαστε από αύριο (σ.σ. σήμερα) στην υπηρεσία μας, αλλά να πηγαίνουμε στο διοικητήριο. Είναι απορίας άξιο πως λειτουργεί ένας χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων δίπλα στο νοσοκομείο και σε μια υπηρεσία και δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα. Δίπλα είναι και το αθλητικό κέντρο του Πανηλειακού».

 

Κανονικά αδειάζουν τα απορριμματοφόρα


Ο χώρος της ΑΓΡΟΤΕΚ δεν αποτελεί πλέον μια λύση μιας εβδομάδας, αλλά εκεί αδειάζουν κανονικά και χωρίς καμία λήψη ενδεδειγμένων μέτρων, τα απορριμματοφόρα και τα φορτηγά του δήμου. Σκουπίδια από την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα μεταφέρονται δίπλα στο νοσοκομείο της πόλης, στην διεύθυνση μεταφορών, στο προπονητικό κέντρο του Πανηλειακού, σε επιχειρήσεις και σπίτια. Η κατάσταση είναι πραγματικά αφόρητη καθώς τα σκουπίδια παραμένουν στο χώρο άταφα, έχει ανοιχτεί λάκκος χωρίς όμως να σκεπάζονται, ενώ οι μύγες και τα τρωκτικά αναπτύσσονται σε μεγάλους πληθυσμούς. Αν και η δημοτική αρχή ζήτησε μια μικρή ανοχή λίγων ημερών για την παραμονή των σκουπιδιών, κοινή άποψη αποτελεί το ότι τα σκουπίδια έπρεπε να μην μεταφερθούν στο συγκεκριμένο χώρο ποτέ. Είναι αδιανόητο δίπλα στην κορυφαία υγειονομική μονάδα του νομού να λειτουργεί χωματερή με τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και με συνθήκες χειρότερες από αυτές που επικρατούν σε έναν ΧΑΔΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις