Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβλήθηκε η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των καθαριστριών

Αναβλήθηκε η εκδίκαση στον Άρειο Πάγο τη...

Για τις 24 Φεβρουαρίου

Για τις 24 Φεβρουαρίου του 2015 αναβλήθηκε στον Άρειο Πάγο η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών, κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Έξω από τον Άρειο Πάγο οι απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους στην εργασία τους. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γίνει γνωστό, η εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Χριστόδορου Κοσμίδη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα είναι να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες.

Ειδικότερα, ο κ. Κοσμίδης αναμένεται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες. Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις.

Την ίδια ώρα σε παρέμβαση της η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα κρίνει τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας. Από την πλευρά του, το δημόσιο συναίνεσε στην αναβολή της εκδίκασης ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος.

Τελικώς το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που έχει αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις καθαρίστριες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις