Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το βιβλίο "οδηγός" για τους δασκάλους του Δημοτικού σχολείου

Το βιβλίο "οδηγός" για τους δα...

Για να γίνετε καλύτεροι δάσκαλοι

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις GOTSIS το βιβλίο "ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - Από τη θεωρία στην Πράξη" (περιλαμβάνει και CD), σε επιμέλεια Ιωάννη Καραντζή και Νικόλαου Μάνεση.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία του προγραμματισμού, και της επιλογής στόχων και δραστηριοτήτων για την επιτυχή υλοποίηση της διδασκαλίας.

Στο πρώτο μέρος, το οποίο είναι περισσότερο θεωρητικό, θίγονται θέματα που σχετίζονται με το ρόλο του εκπαιδευτικού, τους προβληματισμούς του για τη διδασκαλία, τις φάσεις της διδακτικής προσέγγισης ενός γνωστικού αντικειμένου, καθώς και με τον τρόπο που είναι δομημένο ένα πλήρες σχέδιο μαθήματος.

Το δεύτερο μέρος, περιλαμβάνει 95 σχέδια διδασκαλίας, Γλώσσας, Μαθηματικών, Μελέτης Περιβάλλοντος, Ιστορίας, Θρησκευτικών, Γεωγραφίας, Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, όλων των τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Επιπλέον υπάρχει το σχέδιο μαθήματος μιας μέρας ενός διθέσιου σχολείου και ένα project διάρκειας 14 ωρών, που μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης. Τα σχέδια, των οποίων ένα μεγάλο μέρος τους έχει υλοποιηθεί στη σχολική τάξη των συγγραφέων, είναι διαθεματικά και σε κάποιες περιπτώσεις προτείνονται και ως μικρά σενάρια 3,4 ωρών.

Το βιβλίο προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων, παράλληλες με τις δραστηριότητες του σχολικού εγχειριδίου, από τις οποίες μπορεί να επιλέξει ο εκπαιδευτικός αυτές που ταιριάζουν καλύτερα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των μαθητών του.

Τέλος, το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για τον Διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.

Το "ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" θα το βρείτε στο Βιβλιοπωλείο GOTSIS, Μαιζώνος 20-22, έναντι Παλαιού Αρσακείου, στην Πάτρα (Τηλ.  2610 226453) καθώς και σε άλλα βιβλιοπωλεία εντός και εκτός Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις