Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παγκόσμιο σοκ από τον αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου από τζιχαντιστές

Παγκόσμιο σοκ από τον αποκεφαλισμό Αμερι...

«Ποτέ δεν ήμασταν πιο υπερήφανοι» γράφει η μητέρα του

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί  η είδηση της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική», το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα, ενώ απειλούν να σκοτώσουν κι άλλον ένα Αμερικανό ρεπόρτερ, τον Steven Sotloff.

Πάντως, λίγο πριν εκτελεστεί, ο Foley ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ», μια δήλωση που πιθανότατα έκανε καθ' υπαγόρευση των τζιχαντιστών.

Η οικογένεια Foley επιβεβαίωσε το θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου, James Foley, με μία δήλωση που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που στόχο είχε την υποστήριξη της απελευθέρωσής του.

Στην εν λόγω δήλωση, η μητέρα του, Diane Foley, γράφει, μεταξύ άλλων: «Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο τα δεινά του συριακού λαού».

Ειδικότερα, η μητέρα του δημοσιογράφου που εκτελέστηκε από τζιχαντιστές γράφει στο μήνυμά της: «Ποτέ δεν ήμασταν πιο υπερήφανοι για τον γιο μας Jim. Έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να εκθέσει τον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας.

Παρακαλούμε θερμά τους απαγωγείς να σώσουν τις ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Όπως και ο Jim, είναι αθώοι. Δεν έχουν καμία σχέση σχετικά με την αμερικάνικη πολιτική στο Ιράκ, τη Συρία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Ευχαριστούμε τον Jim για όλη τη χαρά που μας έδωσε. Ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδελφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή μας τις επόμενες ημέρες, καθώς πενθούμε για τον Jim», κατέληγε το μήνυμα της μητέρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις