Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάπας Φραγκίσκος: Αφορισμένοι όσοι είναι μέλη της μαφίας

Πάπας Φραγκίσκος: Αφορισμένοι όσοι είναι...

Μήνυμα στην Ντραγκέτα από την Καλαβρία

Να πολεμήσουν τη μαφία ζήτησε από τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος, στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαβρία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «αφορισμένους» τους μαφιόζους της Ντραγκέτα, που δρουν στην περιοχή.

«Όσοι είναι μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντραγκέτα, δεν είναι σε κοινωνία με τον Θεό, είναι αφορισμένοι» τόνισε ο ποντίφικας και πρόσθεσε: «Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί».

Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας μιλά χωρίς περιστροφές για το απόλυτο ασυμβίβαστο της μαφιόζικης συμπεριφοράς με την ταυτότητα και τις αξίες του κάθε χριστιανού.

Πριν 21 χρόνια ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β' είχε ζητήσει, σε επιτακτικό τόνο, από τους μαφιόζους της Σικελίας να μετανοήσουν χωρίς να κάνει, όμως, αναφορά σε ενδεχόμενο αφορισμό.

«Η μαφία είναι λατρεία του κακού και περιφρόνηση του καλού της κοινωνίας και ως κακό πρέπει να απομακρυνθεί» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αποφάσισε να συναντηθεί με τους συγγενείς ενός 3χρονου παιδιού που δολοφονήθηκε και του οποίου το πτώμα πυρπολήθηκε από την Ντραγκέτα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις