Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μνημόσυνο για τα 23 χρόνια απο το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βότση - Πλατεία Θυμάτων Τρομοκρατίας μετονομάστηκε το σημείο απέναντι απο το Βρετανικό Προξενείο

Πάτρα: Μνημόσυνο για τα 23 χρόνια απο το...

Εκεί είχαν βρει τραγικό θάνατο έξι συμπολίτες

23 χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την φονική έκρηξη της βόμβας στην οδό Βότση, στην οποία έξι Πατρινοί, να βρουν τραγικό θάνατο.

Πρόκειται για τους: Γιάννη Καυκά 25 χρόνων, Όλγα Σταγγαλινού 25 χρόνων, Δημήτρη Σεϊτανίδη 23 χρόνων, Γεωργία Βέρρα 24 χρόνων,  Γιώργο Παπασωτηρόπουλο 58 χρόνων και Βασίλη Κυριακόπουλο 53 χρόνων.

Η βόμβα προοριζόταν για τρομοκρατικό χτύπημα στο Βρετανικό Υποπροξενείο, στις 19 Απριλίου του 1991, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, εξερράγη όμως πριν από την ώρα που είχε προγραμματιστεί, μπροστά από τα γραφεία courier, σκοτώνοντας τους έξι αθώους ανθρώπους, αλλά και τον μεταφορέα της.

Ο Δήμος Πατρέων, όπως κάθε χρόνο, τέλεσε στις 11 το πρωί μνημόσυνο στην μνήμη των θυμάτων, στο σημείο όπου ανήγειρε μνημείο για τα θύματα της βομβιστικής ενέργειας, απέναντι από το Βρετανικό Υποπροξενείο.

Ικανοποιήθηκε δε, ένα χρόνιο αίτημα των συγγενών των θυμάτων και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ονομάζεται πλέον Πλατεία Θυμάτων Τρομοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, δεν παρέστη, λόγω απουσίας του εκτός Πατρών.

Απόντος του Δημάρχου, τον Δήμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπουρδούλης και δήλωσε: «Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, για να τιμήσουμε τη μνήμη των έξι αθώων συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα κατά την φονική έκρηξη στην οδό Βότση πριν 23 χρόνια.

 

Είμαστε εδώ για να πούμε στους συγγενείς των θυμάτων ότι στεκόμαστε πάντα στο πλευρό τους αλληλέγγυοι.

 

Είμαστε εδώ για να καταδείξουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μορφής βία απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται και να υπερτονίσουμε τη θέση μας υπέρ της ειρήνης και υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης των λαών τα δίκαια των οποίων κερδίζονται μόνο με μαζικούς αγώνες, με δημοκρατικό διάλογο και όχι με τρομοκρατία και τυφλή βία.

 

Από φέτος η πλατεία αυτή εδώ στη συμβολή των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, με απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ονομάζεται       Πλατεία Θυμάτων Τρομοκρατίας. Με αυτή μας την απόφαση ικανοποιήσαμε ένα αίτημα χρόνων των συγγενών των θυμάτων της έκρηξης, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας θέλω να πιστεύω.

 

Ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος, ο Βασίλης Κυριακόπουλος, ο Γιάννης Καυκάς, η Όλγα Στραγγαλινού, ο Δημήτρης Σεϊτανίδης και η Γεωργία Βέρρα, θα μένουν πάντα στη μνήμη όλων όσοι τους γνώρισαν, στη μνήμη όλων εμάς που είδαμε να εκτυλίσσεται εκείνη η τραγωδία, αλλά και στη μνήμη των νεότερων γενιών και των γενιών που έρχονται, μέσω της ιστορίας και της καταγεγραμμένης συλλογικής μνήμης».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις