Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημοψήφισμα για την αυτονομία της αποφάσισε η Κριμαία

Δημοψήφισμα για την αυτονομία της αποφάσ...

Τύμπανα πολέμου ηχούν από το πρωί στην Ουκρανία

Τύμπανα πολέμου ηχούν από το πρωί στην Ουκρανία, με την Κριμαία να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σύγκρουσης η οποία, μέχρι στιγμής, έχει περιοριστεί σε επίπεδο ρητορικής.

Μετά την εισβολή 30 ενόπλων στο Κοινοβούλιο της Κριμαίας, και την έπαρση της ρωσικής σημαίας, δίπλα στην ουκρανική, στην κορυφή του, παρατηρήθηκαν κινήσεις στρατιωτικών μονάδων της Μόσχας, ενώ τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Η νέα ουκρανική κυβέρνηση από την πλευρά της, προειδοποίησε τη Μόσχα να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα του Κιέβου, επισημαίνοντας ότι μια ενδεχόμενη κίνηση των δυνάμεων από τη ρωσική βάση στην Κριμαία, θα εκλαμβανόταν ως επιθετική ενέργεια.

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε ο… καταζητούμενος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που με δήλωσή του υποστήριξε ότι παραμένει ο νόμιμος Πρόεδρος της Ουκρανίας, και ζήτησε από τη Ρωσία να τον προστατεύσει, ενώ τόνισε πως οι αποφάσεις της σημερινής Βουλής είναι παράνομες.

“Η Κριμαία δεν αναγνωρίζει το πραξικόπημα, μέσω του οποίου οι ηγέτες επιλέγονται από το πλήθος, και όχι μετά από εκλογές”, υπογράμμισε ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο “Interfax”, Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Μόσχα θα εγγυηθεί την ασφάλεια του Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Το μεσημέρι, η Βουλή της Κριμαίας αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αυτονομία της περιοχής.

H Βουλή της Ουκρανίας υπερψήφισε το μεσημέρι την ανάδειξη του 39χρονου Αρσένι Γιάτσενιουκ στην πρωθυπουργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις