Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Απειλούσαν με "μαύρες χήρες" και την Ολυμπία...

Ηλεία: Απειλούσαν με "μαύρες χήρες&...

Τι φοβόντουσαν οι αρχές στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς ολυμπιακούς

Ένα βίντεο – μήνυμα που είχε προωθήσει στη δημοσιότητα ο ηγέτης των ισλαμιστών του ρωσικού Καυκάσου Ντόκου Ουμάροφ, σχετικά με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι 2014, ήταν η αιτία που στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία ελήφθησαν αυστηρότατα μέτρα από τις Αρχές, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος, από μια ή περισσότερες «μαύρες χήρες», ήταν ορατός, από τη στιγμή που ο αρχηγός των Τσετσένων καλούσε τυφλά τους αντάρτες να εμποδίσουν την οργάνωση των αγώνων.

«Οι ρωσικές αρχές θέλουν να οργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες πάνω στα οστά πολλών μουσουλμάνων ενταφιασμένων στη γη μας, κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.

Αυτό πρέπει να το εμποδίσουμε με όλα τα μέσα» ήταν το μήνυμα του Ουμάροφ, το οποίο από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε σήμανε συναγερμό στη Ρωσία, αλλά και στην Ελλάδα, από όπου θα ξεκινούσε το ταξίδι της φλόγας για το Σότσι. 

Ο ηγέτης των ισλαμιστών του ρωσικού Καυκάσου Ντόκου Ουμάροφ, απηύθυνε έκκληση προς τους οπαδούς του να επιτεθούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014. Ο Ουμάροφ, υπ' αριθμόν ένα εχθρός του Κρεμλίνου, είχε καλέσει το περασμένο καλοκαίρι τους Τσετσένους αντάρτες να χρησιμοποιήσουν «το μέγιστο της δύναμής τους» για να εμποδίσουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να διοργανώσει τους αγώνες.

Το βίντεο είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα των ισλαμιστών και ο Ουμάροφ δήλωνε πως ανακαλείται η διαταγή για μη επιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων εκτός του Βορείου Καυκάσου.

Για το μήνυμα αυτό είχαν ενημερωθεί οι Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές και για το λόγο αυτό είχαν διατεθεί στην τελετή αφής όλα τα απαραίτητα μέσα, επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με τη χρήση μαγνητικών πυλών, ελικοπτέρου, μεγάλου αριθμού αστυνομικών. 

Για αυτό το λόγο και απαγορεύτηκε έως και η χρήση νερού μέσα στο στάδιο, καθώς οποιοδήποτε υγρό θα μπορούσε να είναι ύποπτο ως εκρηκτική ύλη. Υπήρχε λοιπόν ο φόβος ανάμεσα στο κοινό να βρίσκεται μια ή και περισσότερες «μαύρες χήρες» ζωσμένες με εκρηκτικά, που θα μπορούσαν να αιματοκυλήσουν την τελετή αφής, την έναρξη ουσιαστικών των εκδηλώσεων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. 

Τελικά καμία πράξη ακτιβισμού δεν συνέβη, αλλά ούτε κάποια απλή διαμαρτυρία, όπως συνέβη στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, όπου ακτιβιστές από τη Γαλλία ανήρτησαν πανό υπέρ του Θιβέτ.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις