Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διεθνής Αμνηστία: Ανησυχία για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ

Διεθνής Αμνηστία: Ανησυχία για το αιφνίδ...

Για την άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης των πολιτών

Την ανησυχία της «για το ξαφνικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα», καθώς και για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής στην άσκηση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει σχέδια για την εγκαθίδρυση νέας Ραδιοτηλεόρασης τον Αύγουστο, για την ώρα, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι οποίοι βασίζονταν στην ΕΡΤ για φάσμα πληροφοριών σχετικών με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς και άλλο περιεχόμενο στην ελληνική γλώσσα, τη στιγμή αυτή τα στερούνται», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Όπως υπογραμμίζει συγκεκριμένα, από το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πλήττονται «συγκεκριμένες ομάδες, περιλαμβανομένων ανθρώπων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, για τους οποίους η ΕΡΤ ήταν πρακτικά ο μόνος διαθέσιμος τηλεοπτικός σταθμός», αλλά και «άνθρωποι ελληνικής καταγωγής που ζουν στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την οργάνωση, στο ρόλο της ως δημόσιας μη εμπορικής ραδιοτηλεόρασης, η ΕΡΤ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο συνολικό πλουραλισμό και ποικιλία των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ έχει ως αποτέλεσμα «τη μείωση της ποικιλίας και του πλουραλισμού των διαθέσιμων πληροφοριών και ιδεών», υπογραμμίζει, ενώ στηλιτεύει το γεγονός ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «προφανώς χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τη Βουλή ή με τα μειοψηφούντα κόμματα στον κυβερνητικό συνασπισμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις