Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Σε πλήρη εξέλιξη η διάσχιση της Πελοποννήσου με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Σε πλήρη εξέλιξη η διάσχιση της Πελοπονν...

Σήμερα στο Μαίναλο ο Πέτρος Κουργιαλής

Πρόκειται για το πρόγραμμα που πραγματοποιεί ο Αθλητής του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και Εκπαιδευτής της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας Πέτρος Κουργιαλής και αφορά την διάσχιση ολόκληρης της Πελοποννήσου από το βορειότερο άκρο έως και το νοτιότερο που είναι το ακρωτήριο Ταίναρο.
Η διάσχιση ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί της Κυριακής από το βορειότερο άκρο που είναι η περιοχή του Δρεπάνου κοντά στον Ψαθόπυργο στην Πάτρα. Ο Πέτρος Κουργιαλής έφτασε από εκεί περπατώντας μαζί με το αλεξίπτωτό του, μέχρι την βουνοκορφή του Ομπλού στα 750 μέτρα πάνω από την Πάτρα.
Από εκεί χθες απογειώθηκε με το Αλεξίπτωτο πλαγιάς που έχει πάντα μαζί του για να προσγειωθεί μετά από μια πολύωρη αλλά καταπληκτική πτήση κοντά στο χωριό Λεβίδι στην Αρκαδία.
Σήμερα Τρίτη ο Πέτρος Κουργιαλής έχει ξεκινήσει και πάλι από τις 06:00 το πρωί και ανηφορίζει με τα πόδια νοτιανατολικά στις πλαγιές του Μαινάλου.
Από εκεί σε λίγη ώρα θα βρει ένα κατάλληλο πεδίο και μόλις οι θερμικές συνθήκες το επιτρέψουν θα απογειωθεί ξανά και θα επιχειρήσει μια ακόμα μεγάλη εναέρια διάσχιση στην πορεία του αυτή προς το νότο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τι ο Πέτρος έχει βάλει σαν ενδιάμεσο στόχο της πορείας του να περάσει από την κορυφή του Ταύγετου. Και βέβαια αυτό θα επιχειρήσει να το κάνει πετώντας.
Η Διάσχιση της Πελοπονήσσου πετώντας και περπατώντας είναι κάτι που επιχειρείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόκειται για κάτι πολύ πρωτοποριακό και συνάμα πιλοτικό για τον Ελληνικό χώρο αφού στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι αγώνες αυτού του είδους, όπως είναι για παράδειγμα η διάσχιση των Άλπεων (Χ-ALPS) και των Ιμαλαίων.
Μπορείτε να δείτε ζωντανά την πορεία και την μεγάλη προσπάθεια του Πέτρου Κουργιαλή στη Live αναμετάδοση από το Google Earth και το σύστημα Leonardo Live όπου αυτή τη στιγμή παραμένει καθηλωμένη και παρακολουθεί ολόκληρη η παραπεντίστικη κοινότητα:
http://www.livetrack24.com/live_show_track.php?user=petran

Επίσης και στην ιστοσελίδα του Πέτρου Κουργιαλή στο:
http://www.kappagliding.gr/project_peloponnese/index.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports