Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερύμανθου: Αξιοποιείται το παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Χαλανδρίτσας

Δήμος Ερύμανθου: Αξιοποιείται το παλαιό ...

Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση

Στην αποδοχή της ένταξης του έργου με τίτλο «Αποκατάσταση και διαρρύθμιση του παλαιού δημοτικού σχολείου Χαλανδρίτσας σε κτίριο πολλαπλών - πολιτιστικών χρήσεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου Ερυμάνθου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 655.000€εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το παραπάνω Πρόγραμμα μετά την υποβολή σχετικής πρότασης του Δήμου και προβλέπει μεταξύ άλλων τις εξής χρήσεις:

Μία αίθουσα εξυπηρέτησης δραστηριοτήτων Βιβλιοθήκης – Κέντρο Πληροφόρησης Δήμου (διανομή χαρτών, φυλλαδίων, κλπ) για την ανάδειξη των ιστορικών, αρχαιολογικών, θρησκευτικών, φυσικών και άλλων μνημείων της περιοχής.

Γραφείο Αρχείου, αίθουσα διαλέξεων & εκδηλώσεων, αίθουσα κυλικείου, δύο χώρους Εκθέσεων – παρουσιάσεων τοπικών προϊόντων (λάδι, κρασί, ελιές, κλπ), χώροι υγιεινής για ΑμεΑ, κλπ. Το έργο αυτό εντάσσεται στη συνολική σχεδίαση του Δήμου, για την ανάδειξη του Οικισμού της Χαλανδρίτσας ως έδρα του Δήμου και κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο «Μεταφορά μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερυμάνθου για το σχολικό έτοπς 2012-2013», η αναγκαιότητα και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας μεταφοράς. Σύμφωνα με τη μελέτη, ο προϋπολογισμός για τη μεταφορά των μαθητών ανέρχεται στο ποσόν των 331.572€ και αποφασίστηκε να γίνει μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό με βάση τα προβλεπόμενα στην κείμενη Νομοθεσία.

Για τη μεταφορά των μαθητών που κάνουν χρήση του Ειδικού Μαθητικού Δελτίου, προβλέπεται επιπλέον δαπάνη 42.427€ καθώς και καταβολή επιδόματος στους μαθητές που μεταφέρονται με ευθύνη εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα αυτών, ύψους 6.000€.

Τέλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε η αποδοχή και η διάθεση ποσού 72.000€ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και προμήθειες που αφορούν στην κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και γενικότερα της πυροπροστασίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις