Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση της Αγγέλας Τριανταφύλλου με το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Συνάντηση της Αγγέλας Τριανταφύλλου με τ...

Τόνισε ότι η πιο σοβαρή αναπηρία είναι αυτή μιας πολιτείας που κάνει διακρίσεις

Με το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα Άγγελλα Τριανταφύλλου η οποία συζήτησε μαζί τους θέματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τα Α.μεΑ. στο νομό,  με τις διεκδικήσεις τους και με τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει απέναντί τους μια κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.

Η κ. Τριανταφύλλου  τόνισε ότι η πιο σοβαρή αναπηρία είναι αυτή μιας πολιτείας που κάνει διακρίσεις και επεσήμανε ότι υποχρέωση του κράτους είναι  να σέβεται και να αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία αλλά και την ιδιαίτερη σημασία της συνταγματικής επιταγής για θέσπιση μέτρων και πολιτικών για την επαγγελματική και την κοινωνική τους  ένταξη.

Η κ. Τριανταφύλλου τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της  θέσπιση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία, της  επέκτασης του θεσμού του ολοήμερου σχολείου και στα ειδικά σχολεία, της  θέσπισης ειδικού νόμου για την απασχόληση και κατάρτιση των ατόμων με αναπηρία, της  ένταξης αυτών των ατόμων στο σύστημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, της αναμόρφωσης της επιδοματικής πολιτικής, των  φορολογικών ελαφρύνσεων  για τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους, των στοχευμένων  ασφαλιστικών  ρυθμίσεων  και της θέσπισης μέτρων για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν στους κόλπους τους μέλος με αναπηρία.

«Θα παλέψουμε μαζί ενάντια στους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις» τόνισε η κ. Τριανταφύλλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις