Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με καθαρές προτάσεις"

"Στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομ...

Δήλωση του υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας της Κοινωνικής Συμφωνίας Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο τέλμα που έχει περιέλθει η ελληνική οικογένεια, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο αδύναμος αγρότης, ο ανασφάλιστος εργαζόμενος και ο άνεργος, τα λόγια, τα σποτ και τα τρανταχτές εξαγγελίες των κομμάτων, για στήριξη και κοινωνικές παροχές, στους μη προνομιούχους συμπολίτες μας, ακούγονται υποκριτικές:

Εμείς, στον νέο πολιτικό φορέα της ΚΟΙΝΩΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, πιστοί στις αρχές του σοσιαλισμού για την διασφάλιση και προστασία των δημοσίων αγαθών ισότιμα για όλους τους πολίτες, δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό με συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους:

-         Θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε πολίτη.

-         Αναμόρφωση συστήματος παροχής κοινωνικών επιδομάτων, ώστε να αποτρέπονται καταχρήσεις και να ωφελούνται όσοι έχουν ανάγκη, και

-         Δημιουργία Ενιαίου Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Ένταξης.

-         Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους τους πολίτες, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και άνεργους, ακόμα κι όταν δεν συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα, με χρηματοδότηση από λογαριασμό του ΟΑΕΔ.

-         Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παροχής κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως ρεύμα, νερό, δημόσιες συγκοινωνίες και διόδια, με μειωμένο κόστος (Κοινωνικό Τιμολόγιο) για άνεργους και όσους έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας.

-         Χορήγηση εκπτωτικής κάρτας στους ανέργους για εξασφάλιση έκπτωσης 40% σε όλα τα προϊόντα πρώτης ανάγκης που προμηθεύονται από super market.

-         Αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών με αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας.

-         Αναβάθμιση δημόσιας υγείας και πρόνοιας για όλους τους πολίτες. Με εξορθολογισμό δαπανών και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχή ανατιμολόγηση φαρμάκων και υπηρεσιών, και ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού, ώστε να μειωθεί η ιατροφαρμακευτικής δαπάνης για τα ασφαλιστικά ταμεία, να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και οι ασφαλισμένοι να μην πληρώνουν ακριβά τα φάρμακα.

Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική, άρρηκτα συνδεμένη με την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπρέπεια του κάθε συνανθρώπου μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις