Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιατί είμαι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά

Γιατί είμαι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Αριστερά

Του Γιώργου Καρβουνιάρη, υποψήφιου βουλευτή Αχαϊας με τη Δημοκρατική Αριστερά

Η χώρα μπήκε ήδη σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους που έχει διανύσει. Στις 6 Μαΐου οι πολίτες της θα αποφασίσουν για το μέλλον τους στην πιο σημαντική ίσως εκλογική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση και μετά.

Η κρισιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι η επόμενη ημέρα θα είναι καθοριστική για τη χώρα, το μέλλον μας και το μέλλον των μελλοντικών γενεών.

Τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα της συγκυβέρνησης φέρουν την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή κατάντια. Είναι προφανές ότι όσα υπόσχονται σήμερα δε θα τα πραγματοποιήσουν αύριο καθώς είναι αναξιόπιστα και δεσμευμένα στο σαθρό, σάπιο και διεφθαρμένο οικοδόμημα που δημιούργησαν τα ίδια και κατέστρεψε τη χώρα.

Φυσικά και θα πρέπει να τιμωρηθούν. Η ψήφος όμως αν έχει μόνο αυτό το χαρακτήρα δεν θα απαντά στο άλλο μεγάλο ζητούμενο της εποχής. Στη διέξοδο από την κρίση. Διότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν επενδύσει σε ανέξοδες κορώνες που όχι μόνο δεν δίνουν διέξοδο αλλά οδηγούν σε νέες περιπέτειες.

Το ερώτημα – μακριά από τις σειρήνες των καιροσκόπων- είναι αν μπορούμε να απαλλαγούμε σταδιακά από το μνημόνιο, σταματώντας τον κατήφορο μισθών και συντάξεων και επαναφέροντας τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων στο προ μνημονίου επίπεδα. Αν μπορούμε να επαναφέρουμε (και πως) την ανάπτυξη, να βελτιώσουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας εξυγιαίνοντας παράλληλα τη δημόσια ζωή της.

Μένοντας μέσα στην Ευρώπη και διεκδικώντας ρόλο στις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται με την κατάρρευση των παλαιών πολιτικών μοντέλων στη Γαλλία τη Γερμανία και αλλού.

Η μόνη πολιτική δύναμη που έχει δώσει πειστικές απαντήσεις σε αυτά είναι η Δημοκρατική Αριστερά και ο Φώτης Κουβέλης.

Αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας, βάζοντας τη δική μου μικρή δύναμη στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στον τόπο μου.

Θεωρώ ότι σε αυτήν την κρίσιμη μάχη δεν μπορεί να μείνει κανείς απαθής. Δεν μπορεί κανείς να δώσει την ψήφο του με ελαφρά καρδιά από κάποια αίσθηση (απόλυτα λανθασμένη) κομματικού καθήκοντος ή γοητευμένος από ανούσια ρητορική χωρίς αλήθεια.

Διαβάστε τις θέσεις και τα προγράμματα των κομμάτων για να διαπιστώσετε αυτό που αβίαστα προκύπτει.

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που θέλει και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις