Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Πετρωτού - Δεν θέλουν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Πετρωτού ...

"Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους", επισημαίνουν

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Πετρωτού Κλάους. Αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που αφορά την άποψη της Δημοτικής Αρχής και την επιστολή που εστάλει προς τους αρχηγούς των παρατάξεων να επιλέξουν μία από τις πέντε θέσεις για χωροθέτηση Σ.Μ.Α., εξαιρουμένης της Ξερόλακας.

Και τούτο γιατί θεωρούν ότι είναι ξεκάθαρη πλέον η θέση της Δημοτικής Αρχής για χωροθέτηση Σ.Μ.Α. πλέον στο Πετρωτό.

Όπως αναφέρουν "η συγκεκριμένη περιοχή έχει δεχθεί για δεκάδες χρόνια στο έδαφός της, την παράνομη και αυθαίρετη εναπόθεση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών, μετατρεπόμενη σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή, με αποτέλεσμα το υπέδαφός της καθώς κι ο υδροφόρος ορίζοντάς της να είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένος.

Δεν μπορούν να συζητούν για εγκατάσταση Σ.Μ.Α. σε μια αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή που συνορεύει με τον κυριότερο αθλητικό χώρο της Πάτρας (εγκαταστάσεις Ε.Π.Σ.Α.) που γειτνιάζει με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ταλαιπωρείται εδώ και αρκετά χρόνια από δύο παράνομους καταυλισμούς ΡΟΜΑ.

Επιπρόσθετα, ο χώρος διεκδικείται από ιδιώτες. Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αμαλιάδος για σχετικό θέμα, τονίζει ότι  "ο Σ.Μ.Α. είναι μια θλιβερή εμπειρία γιατί ουσιαστικά είναι ένας νέος Χ.Α.Δ.Α." Η Επιτροπή Αγώνα, εξουσιοδοτημένη από τους κατοίκους της περιοχής δηλώνει με σαφήνεια προς κάθε κατεύθυνση ότι "η περιοχή του Πετρωτού δεν θα γίνει και πάλι χώρος υποδοχής σκουπιδιών,"  τονίζει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πετρωτού κος Δούβρης Ανδρέας και συμπληρώνει: "Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις