Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απάντηση του Δήμου για την "εμπλοκή" Δημοτικό Υπαλλήλων στην υπόθεση με τις πλαστές άδειες

Η απάντηση του Δήμου για την "εμπλο...

"Οι Δήμοι ελέγχουν μόνο την πληρότητα των δικαιολογητικών και όχι την εγκυρότητά τους"

Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε σχετικά με  την έκδοση αδειών παραμονής αλλοδαπών και την ανακοίνωση της αστυνομίας με την οποία φέρονται ως αναμεμειγμένοι υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων, διευκρινίζονται τα εξής: Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς ενημερώθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και  Ιονίου πως  το τελευταίο δίμηνο διαπιστώθηκε από την Υπηρεσία ότι «αιτήσεις υπηκόων τρίτων χωρών για ανανέωση της άδειας διαμονής τους στη χώρα μας που διαβιβάστηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών του Δήμου Πατρέων συνοδεύονταν από δικαιολογητικά που ήταν  εμφανώς πλαστά».

Οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητούσαν να ενημερωθούν οι υπάλληλοι του Δήμου προκειμένου να προσέχουν ιδιαίτερα «τις περιπτώσεις που κατατίθεται αιτήματα για ανανέωση άδειας διαμονής που έχουν εκδοθεί σε Yπηρεσία εκτός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, γιατί τα δικαιολογητικά είναι πλαστά».

Αμέσως ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την τήρηση των υποδείξεων του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης αδειών διαμονής αλλοδαπών επισημαίνεται ότι οι Δήμοι ελέγχουν μόνο την πληρότητα των δικαιολογητικών και όχι την εγκυρότητά τους και στη συνέχεια αποστέλλουν το σύνολο των δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία Αλλοδαπών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  η οποία έχει την αρμοδιότητα για τον έλεγχο της αίτησης.

Παρά ταύτα και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το θέμα, ο Δήμαρχος διέταξε ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες, εφόσον αυτές  υπάρχουν, για την υπόθεση.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο κ. Δημαράς είχε σειρά επαφών με τον Διευθυντή Ασφαλείας Πατρέων κ. Ανδρικόπουλο, τους αρμόδιους προϊσταμένους των δημοτικών υπηρεσιών που εμπλέκονται με το ζήτημα και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις παραμέτρους του θέματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις