Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μητρόπολη Πατρών: Παραμένει «αναλογικός» ο Λύχνος

Μητρόπολη Πατρών: Παραμένει «αναλογικός» ο Λύχνος

Ομιλία Αμβρόσιου Γκουρβέλου το Σάββατο στη Διακίδειο για την αναστήλωση των εικόνων

Συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνου» της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών μάθαμε ότι συγκεντρώνονται, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά αλλά και μία ανησυχία στο κοινό μήπως ο σταθμός που εκπέμπει εδώ και πολλά χρόνια «κινδυνεύει». Το thebest.gr  επικοινώνησε με τον αρχιμανδρίτη και Διευθυντή του «Λύχνου» π. Χρύσανθο Στελλάτο ο οποίος δεν γνώριζε και δεν είχε πληροφορηθεί μία τέτοια κίνηση ενώ μας είπε ότι η λειτουργία του σταθμού συνεχίζεται κανονικά και πως απλά το κανάλι παραμένει στο αναλογικό του σήμα όπως και προηγουμένως χωρίς να έχει περάσει στη ψηφιακή εποχή.

Βέβαια δεν αποκλείεται στο μέλλον και ο Λύχνος να εκπέμψει με ψηφιακή εικόνα, ωστόσο θα πρέπει πρώτα οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης να δουν τα οικονομικά μεγέθη μίας τέτοιας μετατροπής και μετάβασης.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Λύχνος είχε αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν κάποια στιγμή προβλήματα με το θέμα της άδειας του ενώ τα τελευταία χρόνια αφότου πήρε συχνότητα εκπομπής στην περιοχή και ο Σκάι, ο Λύχνος εκπέμπει πλέον από την συχνότητα 32. Ο Λύχνος αποτελεί ένα κανάλι που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και όλα τα χρόνια λειτουργίας του έχει πραγματικά να επιδείξει ένα αξιόλογο πρόγραμμα εκκλησιαστικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκπομπών που παρακολουθούν με ενδιαφέρον οι τηλεθεατές της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Στο μεταξύ μία ενδιαφέρουσα διάλεξη θα γίνει αυτό το Σάββατο 3 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων σε συνεργασία με τη Διακίδειο.

Ομιλητής θα είναι ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος που λειτουργεί στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, που θα αναφερθεί με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο σημαίνον θρησκευτικό γεγονός της αναστήλωσης των εικόνων.

Την εκδήλωση που προβλέπεται να παρακολουθήσει και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, θα πλαισιώσει μουσικά ο Βυζαντινός χορός του Αριστείδη Μπουχάγιερ.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις