Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα το απόγευμα- Με πούλμαν Πατρινοί στην Αθήνα

Πάτρα: Συγκεντρώσεις και πορείες σήμερα ...

Σε Τριών Συμμάχων και πλατεία Γεωργίου

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Πάτρα έχουν ανακοινωθεί  για σήμερα  Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΠΑΜΕ, ενώ πολλοί Πατρινοί ταξιδεύουν για Αθήνα για  να δώσουν το παρών στη μεγάλη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί  έξω από τη Βουλή. Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας μίσθωσε τρία πούλμαν για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στην Αθήνα.

Η Γραμματεία Πάτρας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα για τη συγκέντρωση την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στις 6:00 το απόγευμα, γνωστοποιώντας τις προσυγκεντρώσεις του στις 5:00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας των Προσφυγικών και στην πλατεία Αγίας Σοφίας:

«Εργαζόμενοι – εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες

Δεν βγαίνει τίποτα με την ατομική προσπάθεια, με το σιχτίρισμα και την κλάψα, με το να περιμένεις να σου βγάλει άλλος “το φίδι από την τρύπα”. Δεν βγαίνει τίποτα με το περίμενε, με τον φόβο. Εξάλλου τώρα δεν σου αφήσανε τίποτα για να φοβάσαι μην το χάσεις παρά μόνο τις αλυσίδες σου.

Τώρα δεν μπορείς να λες “εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου” γιατί τέτοια δεν έχεις και όταν την έχεις είναι προσωρινή. Τώρα δεν μπορείς να λες “ενδιαφέρομαι για τα παιδιά μου” γιατί τώρα αποφάσισαν να τα κάνουν σκλάβους στους βιομήχανους, στους επιχειρηματίες. Τώρα δεν μπορείς να λες “δεν απεργώ για να μην με απολύσουν” γιατί σε απολύουν και χωρίς να απεργήσεις, χωρίς καν να έχεις περάσει έξω από την πόρτα του σωματείου σου.

Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία, ότι δεν ήξερες, ότι κάτι περίμενες, ότι δεν είχες καταλάβει. Τώρα τα πράγματα είναι πιο απλά, ή στέκεσαι όρθιος, ξεσηκώνεσαι παντού, ή σκύβεις και περπατάς γονατιστός προς την καπιταλιστική κόλαση. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους νεκρούς του αγώνα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε με περηφάνια στα μάτια, λέγοντας τους ότι δεν γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε.

Δεν φτάνει να ξεσηκωθούμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλους, σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Δεν αρκούν οι αγώνες που ξέραμε μέχρι τώρα. Ο αντίπαλος είναι καλά οργανωμένος και διαθέτει πολλά μέσα. Απαιτεί να οργανωθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, να συγκροτήσουμε γερά κλαδικά συνδικάτα, με στηρίγματα σε όλους τους χώρους δουλειάς, εργοστασιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές.

Χρειάζεται όλοι οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα, να οργανώσουμε αγώνες ενάντια σε ΕΕ, εργοδοσία, στις δυνάμεις που τους στηρίζουν, για να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που μας ανήκουν, δηλαδή όλα.

Χρειάζεται αποφασιστικότητα, αντοχή, πειθαρχία. Χρειάζεται να διώξουμε από το σβέρκο μας, σε όλους τους χώρους τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι μεγάλη αυταπάτη να περιμένει κανείς ότι μπορεί να αλλάξουν. Αυτοί εδώ και χρόνια έχουν αλλάξει στρατόπεδο, πληρώνονται από αυτό, δένονται με χίλια νήματα με την αστική τάξη και το κράτος της. Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο εργατικό κέντρο Πάτρας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που την αποτελούν έχουν τεράστιες ευθύνες.

Τις προηγούμενες μέρες, στην πόλη μας, πολλά σωματεία είχαν πάρει αποφάσεις για γενική απεργία και κλιμάκωση του αγώνα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έβαλαν δύο φορές το ζήτημα για  απεργία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αλλά όπως έκαναν και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έτσι και η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο εργατικό κέντρο Πάτρας κωλυσιεργούσε και  καταψήφιζε την πρόταση για απεργία λέγοντας «ας δούμε πρώτα τι θα γίνει στο διάλογο», δίνοντας χρόνο στη κυβέρνηση , στη Τρόικα και στη πλουτοκρατία  για να προχωράνε τα σχέδια τους σε βάρος της εργατικής τάξης.

Τώρα φορούν το δήθεν αγωνιστικό τους προσωπείο με στόχο να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους σε ανώδυνη για το σύστημα κατεύθυνση αφού δεν αντιπαλεύουν την αιτία που γεννά αυτά τα μέτρα που είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για επικίνδυνο μηχανισμό στα χέρια της πλουτοκρατίας και γι’ αυτό είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να τους εγκαταλείψουν αλλάζοντας δραματικά το συσχετισμό δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.»

 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το συλλαλητήριο σήμερα  Κυριακή στις 5:00  το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου:

«Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και του τραπεζίτη πρωθυπουργού, απομονωμένη από τον λαό, πανικόβλητη μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή και την θύελλα που πλησιάζει ετοιμάζεται για ένα ακόμα πραξικόπημα. Να ψηφίσει κυριακάτικα με την διαδικασία του κατεπείγοντος την επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που την συνοδεύουν.

Ο άθλιος θίασος των 2 τελευταίων χρόνων βρέθηκε και πάλι επί σκηνής. Η τρόικα, η χυδαία γραφειοκρατία των Βρυξελλών, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί να κάνουν τους κακούς, η θλιβερή ηγεσία του  ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον τραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ο σε ρόλο καλού μαθητή. Οι Σαμαράς, Καρατζαφέρης σε ρόλο «σκληρών διαπραγματευτών»! Και όλοι μαζί να συμφωνούν πάνω στα μέτρα και το πρόγραμμα «σωτηρίας» των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και του ευρώ, και χρεοκοπίας του λαού. Να διώξουμε όλο αυτόν τον θλιβερό θίασο από την σκηνή! Μπορούμε να νικήσουμε! Το δείξαμε με τις αλλεπάλληλες πανεργατικές της προηγούμενης χρονιάς, το δείχνουν οι ηρωικοί αγώνες στη Χαλυβουργία, στον ALTER, στην Ελευθεροτυπία που συνεχίζουν!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, με επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο! Να ξεπεράσουμε την αδράνεια της συμβιβασμένης γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που ένα μήνα τώρα έφτιαχνε «εθνικά μέτωπα» με τους βιομηχάνους και προσπαθούσε να κοιμίσει τους εργάτες. Πανεργατικός –παλλαϊκός ξεσηκωμός! Να κλιμακώσουμε μ’ ένα πολύμορφο απεργιακό και αγωνιστικό κίνημα διαρκείας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν σε κάθε χώρο συνελεύσεις για αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης. Να συμμετέχουν στις 48ωρες κινητοποιήσεις το Σάββατο και την Κυριακή με συγκεντρώσεις και πορείες από τις γειτονιές μας στο κέντρο της πόλης! Όλες και όλοι στους δρόμους! Εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, επιτροπές αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις, πρωτοβουλίες για τα χαράτσια, συλλογικότητες στις γειτονιές, πάρτε τον αγώνα στα χέρια σας! Τώρα είναι η ώρα για μια ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς και όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις