Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραλία Πατρών: Πορεία διαμαρτυρίας με κατσαρόλες και σφυρίχτρες

Παραλία Πατρών: Πορεία διαμαρτυρίας με κ...

Κάλεσμα από την Επιτροπή Αγώνα της Παραλίας

Πορεία διαμαρτυρίας με … πολύ θόρυβο, διοργανώνει το πρωί του Σάββατο η Επιτροπή Αγώνα της Παραλίας Πατρών. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση, με τα εξής:

«Το Σάββατο 11πμ κατεβαίνουμε με το ποδήλατο ή το μηχανάκι μας (συνάντηση στην Εύα φούρνος Μακρή)και κάνουμε ποδηλατοπορεία στους δρόμους της Παραλίας με σφυρίχτρες, κόρνες ντουντούκες, ροκάνες ,κουτιά κατσαρόλες, με αφίσες κονκάρδες, μπαλόνια, επιγραφές, συνθήματα. κάνουμε θόρυβο, ξυπνάμε, φωνάζουμε, διαδηλώνουμε, διατρανώνουμε: Είμαστε ζωντανοί ,είμαστε εδώ ,είμαστε ενεργοί θα τους ανατρέψουμε.

Είμαστε πολλοί και είναι λίγοι και γι αυτό θα νικήσουμε.

Η τελευταία λέξη είναι της κοινωνίας. Είναι δική μας.

Η λύση για την σωτηρία δεν είναι η καταστροφή της κοινωνίας.»

Επίσης την Κυριακή στις 12 πμ. Θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία εργατικών κατοικιών από το πρωί και θα γίνουν ομιλίες από πολίτες των κινημάτων και της κοινωνικής δράσης.

Σε ανακοίνωσή της Επιτροπής αγώνα Παραλίας, αναφέρει τα εξής:

«Σε ποια πλευρά είμαστε;«Which side are you on, boys? - Σε ποια πλευρά είστε παιδιά; Σε ποια πλευρά είστε;» Μη γίνεστε απεργοσπάστες για λογαριασμό των αφεντικών, μην ακούτε τα ψέματά τους. Οι φτωχοί δεν έχουν καμία τύχη εκτός αν οργανωθούν. Με ποια πλευρά είστε παιδιά; Με ποια πλευρά είστε;»

Το τραγούδι αυτό γράφτηκε το 1931 από την Florence Reece, σύζυγο του ανθρακωρύχου συνδικαλιστή ηγέτη Sam Reece, την ώρα που εκείνος κυνηγημένος είχε δραπετεύσει στα βουνά του Κεντάκι και οι άντρες του σερίφη J. H. Claire έστησαν καρτέρι στο σπίτι του.

Έκτοτε, το τραγούδι θεωρήθηκε ύμνος των απεργών και των λαϊκών αγώνων στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε ποια πλευρά είμαστε;

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση εναντίον του λαού μπροστά στη ραγδαία και σκληρή φτωχοποίηση όλο και περισσότερων κατηγοριών και κλάδων εργαζομένων μπροστά στην ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων μας, το παράνομο χαράτσωμα μέσω της ΔΕΗ ήταν μια παρωνυχίδα.

Το συνολικό εγκληματικό τους σχέδιο μας αφορά το ίδιο όλους , ανεξάρτητα από το πως διαχειρίστηκε το «χαράτσι» η κάθε οικογένεια - κατά τα δικά της μέτρα και όρια.

Όσοι πλήρωσαν και όσοι δεν πλήρωσαν τα χαράτσια είμαστε στην ίδια πλευρά.

Εξίσου θιγμένοι και πληττόμενοι από μια βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό το εγκληματικό σχέδιο το υλοποιούν ήδη εναντίον μας :-Πλούσιοι, κεφαλαιούχοι, καπιταλιστές, εργοδότες, βιομήχανοι, τραπεζίτες ,τοκογλύφοι-Τα όργανά τους: ΔΝΤ, Τρόικα, Ευρωπαϊκή ένωση, Ευρώ -Τα κόμματά τους -Οι άνθρωποί τους, Μέρκελ, Μπαρόζο, Σαρκοζί, Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και ΚαραντζαΦΥΡΕΡ.

Ξέρουμε ότι πολύ σύντομα η λαϊκή οργή θα ξεχυθεί και πάλι στους δρόμους και θα αναμετρηθεί με τις δυνάμεις του μαύρου μπλοκ εξουσίας.

Γι αυτό εμείς, οι «από κάτω»,οι θιγόμενοι από την πολιτική τους, συγκροτούμε και αναπτύσσουμε το δικό μας μέτωπο αγώνα αντίστασης και ανατροπής τους.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

Το πρώτο και κυριότερο καθήκον μας σήμερα είναι να σώσουμε εμείς τη ζωή μας, τους γέρους και τα παιδιά μας.

Να είμαστε παρόντες δυνατοί και όχι φοβισμένοι παθητικοί θεατές σ αυτόν τον καλό αγώνα.

Στην Παραλία, η επιτροπή αγώνα δημιουργήθηκε πριν δυο μήνες με αφορμή τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια. Από την αρχή «ανεβάσαμε τον πήχη» και σηκώσαμε το κεφάλι να «δούμε πίσω από τον λόφο» των χαρατσιών, να δούμε όλο το πακέτο που μας εφαρμόζουν:

• Τη μετατροπή της χώρας σε «πειραματόζωο», σε προτεκτοράτο και νεοαποικία των δανειστών-τοκογλύφων.

• Τη βάναυση συμπίεση της αξίας της εργατικής δύναμης στα εξευτελιστικά όρια των 250-300(!) ευρώ,

• Την αρπαγή του πλούτου και των υποδομών της χώρας «κοψοχρονιά» (δρόμοι, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, φυσικός και ορυκτός πλούτος, ενέργεια,μεταφορές.) και μετά να «επενδύσουν» με κανόνες απόλυτης ασυδοσίας.

• Την εγκατάσταση πολιτικού καθεστώτος με χαρακτηριστικά δημοκρατικής εκτροπής, αυταρχισμού και καταστολής.

• Την μετατροπή μας σε λαό απολύτως εξαθλιωμένο και υποταγμένο, χωρίς δυνατότητα αντίστασης και παραμικρής αμφισβήτησης.

Γι αυτό: Πρέπει τώρα όλοι μαζί να σταματήσουμε ,να ακυρώσουμε τα σχέδια τους.

Όσο περισσότερο τους αφήνουμε, τόσο δυσκολότερο κάνουμε το δικό μας σχέδιο σωτηρίας και ανάκαμψης.

Πρέπει τώρα να σηκωθούμε όλοι και να συντονιστούμε, να ενωθούμε, να αλληλοστηριχθούμε και να τους ανατρέψουμε.

Μπορούμε, δεν έχουμε άλλον δρόμο , πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας πριν μας γονατίσουν.

Δεν «χόρτασαν».Θέλουν κι άλλα. Δεν θέλουν μόνο τα λεφτά και τις περιουσίες μας. Θέλουν την ψυχή μας και την αξιοπρέπειά μας. Θέλουν να μας καθυποτάξουν για να στήσουν το μεγάλο φαγοπότι της διαπλοκής και της αρπαχτής

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.

Ανεξάρτητα πόσοι πλήρωσαν τα χαράτσια η κυβέρνηση και η τρόικα «έφαγε» ηθική και πολιτική ήττα, γιατί ο κόσμος αντιστάθηκε και αντιδρά.

Γι αυτό η επιτροπή αγώνα κατοίκων Παραλίας μας καλεί όλους ανεξάρτητα από χαράτσια, διαφορετικές πολιτικές επιλογές ή αντιπαλότητες άλλων εποχών, να βάλουμε μπροστά το κύριο: Όλοι μας ενωμένοι ,όλοι μας μια γροθιά!

Έτσι θα αντέξουμε και θα τους νικήσουμε .Έτσι θα τους ανατρέψουμε, σαν πρώτο απαραίτητο βήμα για την σωτηρία μας, την σωτηρία του λαού αυτού του τόπου. Γιατί και σ’ αυτόν τον τόπο δεν έχουμε όλοι την ίδια πατρίδα.

Γιατί πατρίδα με το λαό πεινασμένο και εξαθλιωμένο δεν είναι δικιά μας πατρίδα, είναι δική τους.

Πολλαπλασιάστε αυτό το μήνυμα της επιτροπής, φωτοτυπήστε το και μοιράστε το στη γειτονιά σας.

Οργανώστε μικρές συναντήσεις ενημέρωσης, ενθάρρυνσης και αλληλεγγύης.Πάρτε μέρος στις λαϊκές συνελεύσεις της Παραλίας και στις ανοιχτές συναντήσεις της συντονιστικής επιτροπής Επικοινωνήστε στα τηλ: 6974977186, 6973235894 , 6977863339 και επισκεφτείτε το: http://epitropi-agona-paralias.blogspot.com Σαββατοκύριακο ξεσηκωμού και αγώνα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΑΡΟΣ

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΜΑΣ.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ .ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

Το Σάββατο 11πμκατεβαίνουμε με το ποδήλατο η το μηχανάκι μας(συνάντηση στην Εύα φούρνος Μακρή)και κάνουμε ποδηλατοπορεία στους δρόμους της Παραλίας με σφυρίχτρες ,κόρνες ντουντούκες, ροκάνες ,κουτιά κατσαρόλες, με αφίσες κονκάρδες, μπαλόνια, επιγραφές, συνθήματα. κάνουμε θόρυβο, ξυπνάμε, φωνάζουμε, διαδηλώνουμε, διατρανώνουμε: Είμαστε ζωντανοί ,είμαστε εδώ ,είμαστε ενεργοί θα τους ανατρέψουμε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

.Κυριακή 12 πμ. Συγκένρτωση στην πλατεία εργατικών κατοικιών από το πρωί και στις 12πμ θα γίνουν ομιλίες από πολίτες των κινημάτων και της κοινωνικής δράσης. Όλοι και όλες, νέοι και γέροι, όλα τα παιδιά στέλνουμε από την παραλία μήνυμα ελπίδας αισιοδοξίας αντίστασης και ανατροπής.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΔΝΤ

ΚΑΤΩ Η ΔΟΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Α ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις