Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: " Γευστικά" παραμύθια στη σκηνή του Λιθογραφείου - Δείτε φωτό από την παιδική παράσταση

Πάτρα: " Γευστικά" παραμύθια σ...

Της πρεμιέρας προηγήθηκε εργαστήρι για εκπαιδευτικούς - Συνεχίζονται οι παραστάσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου το εργαστήρι «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο»-Εργαστήρια για να πασπαλίσεις την τάξη με φαντασία για τους εκπαιδευτικούς, με τον Βαγγέλη Ηλιόπουλο και την Βασιλική Νίκα με αφορμή την παράσταση «Παραμύθια να τα φας στο πιάτο» σε σκηνοθεσία Φάνη Δίπλα. Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των οργανωτών-100 εκπαιδευτικοί- και η πρωτοτυπία του εργαστηρίου, με την ενεργοποίηση όλων, άφησε άριστες εντυπώσεις.

Ακολούθησε η παράσταση, η οποία εντυπωσίασε με τον ρυθμό της, την σκηνοθετική άποψη και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε ο πιο απαιτητικός θεατής, το παιδί.Εξίσου μεγάλη επιτυχία είχε η πρεμιέρα της παράστασης την επόμενη ημέρα-Κυριακή 29 Ιανουαρίου-με πλήθος παιδιών και γονέων που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλές ευχές για το ταξίδι της παράστασης στον κόσμο των παιδιών.

Η παράσταση "Παραμύθια να τα φας στο πιάτο"στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα – εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.Είναι παραμύθια γεμάτα νοστιμιά, που αποκαλύπτουν τον θεατή τον μυστικό παραμυθένιο κόσμο, που κρύβεται στα τρόφιμα.

Όποιος δει την παράσταση θα γνωρίσει την πριγκίπισσα Φακή, θα μάθει και θα παίξει με τον Φρουτένιο, θα ανακαλύψει την μαγική κατσαρόλα και την συνωμοσία των μακαρονιών, θα μπεί στον κόσμο του σύμπαντος και θα γνωρίσει πως δημιουργήθηκε ο πλανήτης της σοκολάτας! Στόχος τη παράστασης είναι, μέσα από την ψυχαγωγία, τα παιδιά να μυούνται στη σωστή διατροφή».

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και υπάρχει η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων, τόσο στο Λιθογραφείο, όσο και στο σχολείο τους, αφού μπορεί η παράσταση να μεταφερθεί εκεί.

Θα παίζεται καθημερινές για σχολεία και είναι έτσι στημένη ώστε να έχει την δυνατότητα εκτός από το θέατρο «Λιθογραφείον» να παρουσιαστεί και σε σχολεία, εφόσον υπάρχει κατάλληλος χώρος, ώστε να διευκολύνει την συμμετοχή των παιδιών μειώνοντας το κόστος. Από την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και κάθε Κυριακή θα υπάρχουν παραστάσεις για γονείς και παιδιά στο θέατρο «Λιθογραφείον» στις 12:00 το μεσημέρι.

Συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Φάνης Δίπλας

Κίνηση-Χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου

Μουσική: Ορέστης Γαργουλάκης

Δραματουργική Επεξεργασία: Αντιγόνη Βουτσινά

Εικόνα: Ανδρέας Λαμπρόπουλος

Φωτισμοί: Ευσταθία: Δρακονταειδή

Μάσκες: Αγνή Στασινού

Σκηνικά-Κοστούμια: Τόνια Αβδελοπούλου

Σκηνικός Χώρος: Γιώργος Μαραζιώτης

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ανδρέας Ζερδεβάς

Γεωργία Ηλιοπούλου

Ιωάννα Σεμιτέκολο

Δημήτρης Χουρδούμης

Παραγωγή: EKVASIS-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ

Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας είναι και το www.thebest.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View