Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε στιγμιότυπα από την 2η ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας από τους Πολίτες Εν Δράσει

Δείτε στιγμιότυπα από την 2η ξενάγηση στ...

Ακολουθεί η 3η στις 5/2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας που διοργάνωσαν οι Πολίτες Εν Δράσει (www.politesendrasei.gr) την Κυριακή 29 Ιανουαρίου. Με τη βοήθεια της διπλωματούχου ξεναγού Ιουλίας Πετρονικολού άλλα 46 μέλη και φίλοι του συλλόγου γνώρισαν καλύτερα την ιστορική περίοδο της Πάτρας από την εποχή του χαλκού έως και την Ύστερη Ρωμαϊκή περίοδο μέσω της περιήγησης του Μουσείου αλλά και του διαλόγου που ακολούθησε.

Η δράση αυτή ενταγμένη στο πλαίσιο ενός διαχρονικού σχεδιασμού που ξεκίνησε το 2008 με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ με ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» στόχο έχει την προσέγγιση ιστορικών, κοινωνικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Πάτρας με τη βοήθεια συμπολιτών με ειδίκευση γνωστικού αντικειμένου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Πάτρας μέσα από 1.300 εκθέματα, τα οποία ξεδιπλώνουν και αποτυπώνουν όλους τους τομείς του ανθρώπινου βίου, την καθημερινή ζωή, τη δημόσια διοίκηση και τον θάνατο.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής προγραμματίστηκαν τρεις συνολικά ξεναγήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται 22 και 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου. Στη δράση αυτή συμμετέχουν άτομα που προηγουμένως κάνουν την απαραίτητη επικοινωνία-κράτηση στο 2610.622250.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View