Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Επί ποδός για το μισθολόγιο της " πείνας"-Κλείνουν τα ταμεία και τον δρόμο εργαζόμενοι του ΠΓΝΠ

Πάτρα:Επί ποδός για το μισθολόγιο της &q...

Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου έφερε αποδοχές για το 15νθημερο από μηδέν έως λίγα ευρώ..

Επί ποδός βρίσκονται εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου της Πάτρας, οι οποίοι αυτή την ώρα ετοιμάζονται να αποκλέισουν τα ταμεία στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, προκειμένου οι ασθενείς να μην καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των σημερινών κινητοποιήσεων, από τις 8 ξεκινά ο αποκλεισμός των ταμείων, στις 9.30 εργαζόμενοι συγκεντρώνονται έξω από το γραφείο της Διοίκησης και στις 10 αποκλείουν συμβολικά τον κόμβο, έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το σωματείο εργαζομένων με τη συμπαράσταση της ΕΙΝΑ κινητοποιείται μιας και όπως αναφέρεται, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, προκάλεσε σοκ μπορεί ναπει κανείς σε κάποιους, μιας και υπήρξαν περιπτώσεις, όπου έλαβαν για δεκαπενθήμερο, 10, 17, 25 ευρώ ή ακόμα χειρότερα, περιπτώσεις, που δεν έλαβαν τίποτα.

Οι περικοπές στο μισθό μαζί με τις περιπτώσεις εκείνες που μέρος των χρημάτων πηγαίνει για αποπληρωμή δανείων, δημιουργούν ενα αφυκτικό οικονομικό πλαίσιο σε αρκετούς εργαζομένους.

Μια από τα ίδια και οι καθηγητές

Το θέμα του ενιαίου μισθολογίου και τα μεγάλο ψαλίδισμα στις αποδοχές ανέδειξε και η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί της, έχουν προκύψει μηνιάτικ των 59 ευρώ, μείωση μισθού κατά 750 ευρώ με αποτέλεσμα συνάδελφοί τους να έχουν βάλει κυριολεκτικά τα κλάματα όταν είδαν τι αποδοχές τους...

Και οι καθηγητές θα μπουν ξανά σε νέο γύρο κινητοποιήσεων και την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Ερατικό Κέντρο Πάτρας, συζητούν και αποφασίζουν επί του πλαισίου δράσης και κινητοποίησης, που προτείνει η ΟΛΜΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις