Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαϊκή Συσπείρωση προς Βίβιαν Σαμούρη: Να φέρετε στο Δημοσικό Συμβούλιο το θέμα της «Καρναβαλούπολης 2012»

Λαϊκή Συσπείρωση προς Βίβιαν Σαμούρη: Να...

Η κοινωφελής επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» το μόνο που θα έφερνε ήταν η κερδοσκοπία πάνω στις ανάγκες του πατραϊκού λαού για ψυχαγωγία

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατεπείγον το θέμα της «Καρναβαλούπολης 2012». Η Δημοτική Αρχή των ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημαρά μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», αποδεικνύουν στην πράξη, την πολιτική τους πεποίθηση ότι είναι καλύτεροι διαχειριστές από το «πολιτικό κατεστημένο» του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και εμπορευματοποιούν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Αποδεικνύουν πόσο σωστή ήταν η εκτίμησή μας ότι η κοινωφελής επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας» το μόνο που θα έφερνε ήταν η κερδοσκοπία πάνω στις ανάγκες του πατραϊκού λαού για ψυχαγωγία, αξιοποίηση του ελεύθερου του χρόνου. Αποδεικνύουν ότι την παραλιακή ζώνη την θέλουν για την ανάπτυξη κερδών και τους πατρινούς μικρούς και μεγάλους ως πελάτες.

Βάζουν το καρναβαλικό συνεργείο, το υλικό που υπάρχει όπως σχέδια, φωτογραφίες του βασιλιά καρνάβαλου, μάσκες και καπέλα, καρναβαλικές φιγούρες κ.λπ. που υπάρχουν στα αρχεία του Δήμου στην υπηρεσία επιχειρηματικών σχημάτων που θα αναδείξουν την ιστορία και τις αξίες του πατρινού καρναβαλιού!

Ορίζεται τιμή εισιτηρίου 3€, λειτουργία ψυχαγωγικών παιχνιδιών με κέρμα εντός του Συνεδριακού Κέντρου στην Παραλιακή Ζώνη. Λειτουργία επ' αμοιβή παγοδρομίου, carousel, ψυχαγωγικών παιχνιδιών με κέρμα στην πλατεία Γεωργίου. Παιδικά πάρτι με το αζημίωτο κ.λ.π.

Η δήθεν «αριστερά» των ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς, του ανεξάρτητου ΠΑΣΟΚ κ. Δημαρά στα παιδιά των ανέργων και των φτωχών οικογενειών θα προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση και τα όμορφα ματάκια τους θα απολαμβάνουν εικονική πραγματικότητα.

Τα «ανοικτά» μυαλά τους, όπως πάντα γυροφέρνουν στο «μεσαζιλίκι» στην διεκδίκηση θέσεων «μάνατζερ» και όλα αυτά εν' ονόματι της εμπορευματοποίησης του Πατρινού Καρναβαλιού, θέλουν να διαχειριστούν το τι θα «εισπράξουμε» και τι θα «πληρώσουμε».

Αυτό που είναι πια πλατιά πεποίθηση στον Πατραϊκό λαό, ότι η αγορά σκοτώνει τη δημιουργία, τους είναι ξένο. Τα παιδιά, το σύνολο του Πατραϊκού λαού, θέλει και μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης του καπιταλισμού να μεταμφιεστούν, να γλεντήσουν, να διακωμωδήσουν, να σαρκάσουν, να παραβιάσουν ταμπού και έστω πρόσκαιρα, να ανατρέψουν δεδομένα και να νοιώσουν απελευθερωμένοι.

Ο Πατραϊκός λαός οφείλει να υπερασπιστεί τον λαϊκό πολιτισμό, το καρναβάλι, να μην επιτρέψει την μετατροπή του σε «κονσέρβα» εμπορευματοποιημένη, και παραγωγή κέρδους.

Τα παιδιά μας δεν έχουν ανάγκη από μηχανάκια, έχουν ανάγκη από δημιουργικό παιχνίδι, να πλουτίσουν την ψυχή τους με αίσθηση ελευθερίας και δημιουργίας να ονειρευτούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις