Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτ. Ελλάδα: Στον Κατσιφάρα τα αιτήματα των Ατόμων με Αναπηρία

Δυτ. Ελλάδα: Στον Κατσιφάρα τα αιτήματα ...

Συνάντηση σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται αρωγός στις διεκδικήσεις των Ατόμων με Αναπηρία και ασκεί συνεχώς πιέσεις με σκοπό την δημιουργία ενός ευνοϊκότερου περιβάλλοντος, τόσο σε ό,τι αφορά στην βελτίωση της καθημερινότητας τους όσο και στην δημιουργία και ενίσχυση δομών απολύτως αναγκαίων για την υποστήριξη τους.

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης που είχε με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, επικεφαλής των οποίων ήσαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου Αντώνης Χαροκόπος (εκπρόσωπος της Δυτικής Ελλάδας στην ΕΣΑμεΑ) και Θωμάς Γκορίλας.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ ενώ παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος. Οι εκπρόσωποι των ΑμεΑ αναφέρθηκαν εκτενώς σε μια σειρά ζητημάτων και διεκδικήσεων όπως η ανάγκη βελτίωσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, η κανονική ροή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων και φυσικά η εν γένει βελτίωση της καθημερινότητας τους, με περισσότερες ευκαιρίες στην απασχόληση, στην κοινωνική συμμετοχή, στην πολιτιστική ζωή και ψυχαγωγία.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι παρά την δεινή οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν απεμπολείται του ρόλου και της υποχρέωσης της να συνδράμει στην στήριξη των ΑμεΑ, στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και φυσικά στην οικονομική στήριξη των ιδρυμάτων η οποία, όπως σημείωσε, γίνεται με απόλυτα δίκαιο και διαφανή τρόπο.

Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε και η διοργάνωση, τον προσεχή Μάρτιο, ειδικής ημερίδας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ώστε να συζητηθούν εκτενώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της θέσης των ΑμεΑ, στην καθημερινότητα τους κ.α.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι θέση της Περιφέρειας είναι ότι τα Άτομα με Αναπηρία πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο σε ό,τι αφορά στην καταβολή των έκτακτων τελών που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση και υπενθύμισε την πρόσφατη παρέμβαση του προς τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνηση για εξαίρεση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από την υποχρέωση καταβολής του έκτακτού τέλους ακινήτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις