Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την πέθαναν πριν την ώρα της! Δεν της έβαζαν τη σύνταξη διότι τη θεωρούσαν... νεκρή!

Την πέθαναν πριν την ώρα της! Δεν της έβ...

Απίστευτη περιπέτεια για εκπαιδευτικό

Άκουγε και δεν πίστευε στα αυτιά της. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας υπάλληλος του ΤΕΑΔΥ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων) μόλις της είχε ανακοινώσει ότι για το Ταμείο θεωρούνταν νεκρή εδώ και έξι μήνες!!! Θύμα αυτής της απίστευτης αλλά και ταυτόχρονα τραγελαφικής ιστορίας του Δημοσίου είναι μία Βολιώτισσα εκπαιδευτικός που συνταξιοδοτήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια.

Η γυναίκα που δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ταλαιπωρηθεί από τα γρανάζια του Ελληνικού Δημοσίου, βλέποντας ότι το τελευταίο εξάμηνο δεν έχει λάβει τα χρήματα που αντιστοιχούν ανά τρίμηνο στην ίδια, επικοινώνησε με το Ταμείο.

Δυστυχώς όμως την περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη, αφού χωρίς περιστροφές ο αρμόδιος υπάλληλος την ενημέρωσε ότι στο ΤΕΑΔΥ είχε καταγραφεί ως «αποδημήσασα εις Κύριον» γι’ αυτό και δεν πληρώθηκε τα δύο τελευταία τρίμηνα. Αρχικά η ίδια νόμιζε ότι πρόκειται για κακόγουστη φάρσα, όμως σύντομα συνειδητοποίησε ότι πράγματι ελαφρά την καρδία… και χωρίς να ελέγξουν τα στοιχεία τους στο Ταμείο είχαν απαλείψει το όνομά της από τα μητρώα.

Ακολούθησε όπως ήταν φυσικό ένας πανικός, αφού η Β.Π χρειάστηκε αρκετή ώρα τηλεφωνικά για να πείσει τους υπαλλήλους για την «γκάφα τους» και αφού πρώτα τους ζήτησε να επανορθώσουν άμεσα καθώς το θέμα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό.

Και επειδή το Ελληνικό Δημόσιο… παραμένει γραφειοκρατικό, αναγκάστηκε η ίδια να αποστείλει ταχυδρομικά όλα τα στοιχεία της προκειμένου να αποκατασταθεί το λάθος και να συμπεριληφθεί εκ νέου στους καταλόγους.

Η ταλαιπωρία της ωστόσο δεν σταματά εδώ, αφού για να εισπράξει τα χρήματα που της οφείλονται και για τα οποία σημειωτέον τόσο η ίδια όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν είναι εν ενεργεία πληρώνε κανονικά εισφορές, πρέπει να περάσει κυριολεκτικά από «σαράντα κύματα».

Αρχικά από το Ταμείο ελέχθη ότι δεν υπάρχει «σάλιο» και ότι έχει αποφασιστεί άρση πληρωμών καθώς οι πόροι δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Μετά ωστόσο τις έντονες διαμαρτυρίες υπήρξε η διαβεβαίωση ότι σύντομα το ποσό που αντιστοιχεί στα δύο τρίμηνα θα καταβληθεί στην δικαιούχο, αφού όμως πρώτα βεβαιωθούν τα σχετικά εντάλματα και εγκριθούν από τον Πάρεδρο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και δυόμιση χρόνια, ενώ το εφάπαξ της εκταμιεύθηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις