Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το THEBEST.GR αποκαλύπτει: "Η Google γνωρίζει πως λειτουργούν τα ρομποτάκια" - Το κόλπο με τις πλαστές επισκεψιμότητες

Το THEBEST.GR αποκαλύπτει: "Η Googl...

Και τις αυτόματες αναζητήσεις

«Η Google γνωρίζει. Δεν περιμένει από τους Έλληνες ν’ ανακαλύψουν τρόπους πλαστής διόγκωσης της επισκεψιμότητας ορισμένων sites. Έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και έρχεται κάποια στιγμή που ενεργοποιεί την… μαύρη λίστα της. Αφού πρώτα παρακολουθήσει για αρκετό καιρό το πώς διαμορφώνονται οι δείκτες επισκεψιμότητας αυτών των sites», λέει στο thebest.gr μεταπτυχιακός φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών που ειδικεύεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο ίδιος, με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις του thebest.gr για τα «ρομποτάκια» στο Διαδίκτυο, που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας, εξηγεί ότι αν κάποιος θέλει, για να παραπλανήσει υποψήφιους διαφημιζόμενους, να παρουσιάσει δήθεν καλπάζουσα αύξηση της επισκεψιμότητας του μπορεί να το κάνει μ’ έναν πανεύκολο τρόπο.

Υπάρχουν προγράμματα που διατίθενται στο Διαδίκτυο τα οποία αν τα εγκαταστήσει κανείς σε μερικούς διαφορετικούς υπολογιστές που έχουν διαφορετική σύνδεση στο Διαδίκτυο, μπορεί να ‘εκτοξευτεί’ μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Φυσικά, η εμφανιζόμενη επισκεψιμότητα είναι ψεύτικη, ικανή ωστόσο να παραπλανήσει καλοπροαίρετους υποψήφιους διαφημιζόμενους.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλου τύπου «παιχνίδια» που αφορούν αυτόματες αναζητήσεις αλλά αυτά θα τα περιγράψουμε εν καιρώ…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις