Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Ύποπτα παιχνίδια ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας»

«Ύποπτα παιχνίδια ξεπουλήματος της δημοτ...

Καταγγελίες κατά της δημοτικής Αρχής από τους Κουρή – Βανταράκη

Σοβαρές καταγγελίες για προσπάθεια ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας με πιο ξεκάθαρο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, κάνουν σε κοινή τους δήλωση οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι  Ήρα Κουρή και Απόστολος Βανταράκης. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Μέσα στα πλαίσια της γενικότερης παρακμής του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού και με πρόφαση την οικονομική κρίση βιώνουμε καθημερινά πλήθος ενεργειών που στοχεύουν στην ψυχική, οικονομική, κοινωνική συρρίκνωση και εξαθλίωση των πολιτών.

Στην πόλη μας στήνονται ύποπτα παιχνίδια ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας με πιο ξεκάθαρο από όλα, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή με τυφλή υπακοή στις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και ακολουθώντας τις πολιτικές των προηγούμενων, οδηγεί με γρήγορα βήματα το πολύτιμο αγαθό της καθαριότητας σε χέρια ιδιωτών υποθηκεύοντας έτσι, το μέλλον της πόλης. Η λύση στο συγκεκριμένο θέμα που προκρίθηκε από τις δυνάμεις που συμμετείχαν προεκλογικά στο εγχείρημα Δημαρά, ήταν το κλείσιμο της χωματερής της Ξερόλακκας, η πρόωθηση της διαλογής στην πηγή, η κομποστοποίηση ,η αναβάθμιση της ανακύκλωσης και η άμεση δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης έτσι ώστε ο μικρός όγκος σκουπιδιών που θα απομένει να μεταφέρεται εκεί που ορίζει ο Περιφερειακός σχεδιασμός δηλ. στο ΧΥΤΑ Φλόκκα. Αντ΄αυτών η διαχείριση των σκουπιδιών παραμένει τριτοκοσμική, πάγωσε η διαδικασία του σταθμού μεταφόρτωσης, ενώ  η αξιολόγηση των χώρων χωροθέτησης έγινε χωρίς να πάρουν σοβαρά κριτήρια υπόψην τους π.χ. αρχαιολογικός χώρος Βούντενης.

Τί επιδιώκουν;

1ον Να συνεχίσει παράνομα η επικίνδυνη λειτουργία της Ξερόλακκας έτσι ώστε η περιοχή Φλόκα να δοθεί ¨καθαρή¨στο μεγαλοεργολάβο.

2ον Να δοθεί η δυνατότητα στον ιδιώτη να χρησιμοποιεί και την Ξερόλακκα (δημοτική περιουσία) ως σταθμό μεταφόρτωσης, στάθμευσης των αυτοκινήτων κλπ.

3ον Να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος να αποφασίσει η Αθήνα για τη μέθοδο επεξεργασίας  άρα και  τον ιδιώτη που θα ¨επενδύσει ¨. Ας μη ξεχνάμε όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων καλύπτονται από τα κρατικά ταμεία.

4ον  Να ρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις, όπως άλλωστε σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής, με βάση τα συμφέροντα των ιδιωτών επενδυτών και να οδηγηθούν οι εργαζόμενοι σε ιδιότυπες σχέσεις ομηρίας.

Έτσι λοιπόν, επιλέγεται συνειδητά η παραχάραξη θέσεων, η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, η περιθωριοποίηση των διαφωνούντων, ο στιγματισμός και η καταδίκη των κινητοποιήσεων, ο εμπαιγμός των συλλόγων και των πολιτών.

Ως δημοτικοί σύμβουλοι του αρκτικού διαμερίσματος περιμένουμε την αντίδραση των διαμερισματικών συμβούλων υπενθυμίζοντας τους και τις καταγγελίες μας για το πλήθος των παραβάσεων που συντελούνται καθημερινά στην Ξερόλακκα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις