Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΕΕΤΕΜ Αχαΐας: "Να αποσυρθεί το σχέδιο Π.Δ. για την έκδοση άδειας ασκήσεως επαγγελματος"

ΕΕΤΕΜ Αχαΐας: "Να αποσυρθεί το σχέδ...

Για την εκτέλεση, συντήρηση, επισκευή και λειτουργία Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων

Προς 1. Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

2. Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού

3. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

4. Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

Κοιν : Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Κ.Δ.Ε. Προέδρους Τ.Ε.Ι.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, αφού μελέτησε το Σχέδιο Π.Δ. που αφορά την Εκτέλεση, Συντήρηση, Επισκευή και Λειτουργία Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων, καθορισμός ειδικοτήτων και προϋποθέσεων για την έκδοση αδείας άσκησης των σχετικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, επισημαίνει ότι : Το παραπάνω σχέδιο Π.Δ. δεν έχει λάβει υπ΄ όψιν τους ισχύοντες νόμους της Ελληνικής Πολιτείας που αφορά τόσο την δομή της Ανωτάτης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και την μελέτη - επίβλεψη μελέτης και κατασκευή τεχνικών έργων στην Ελλάδα σήμερα.Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά την περαιτέρω υποβάθμιση των Τ.Ε.Ι. & των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. με το συγκεκριμένο σχέδιο Π.Δ. , χωρίς να απαντά στο σήμερα και να προβλέπει την εξέλιξη της επιστήμης & τεχνολογίας του αύριο.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθεί το παρόν σχέδιο Π.Δ. που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σχέδιο το οποίο βασίζεται σε μια συντεχνιακή αντίληψη των φορέων του ΤΕΕ & της ΠΟΣΕΗ σε συνεργασία με το ΥΠΑΝ, σε βάρος των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Επίσης καταγγέλλουμε την Γεν. Γραμματεία Βιομηχανίας, διότι δεν επιτρέπει να συμμετέχουμε στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, μπλοκάροντας την παραπάνω διαδικασία με την μη αποστολή κωδικών εισόδου.

Καλούμε το Υπουργείο και τους συντάκτες του παραπάνω σχεδίου Π.Δ. να λάβουν υπ΄ όψιν τα παρακάτω:1. Ενώ διατηρεί με Νόμους του 1934 την παντοδυναμία του ΤΕΕ, παραβλέπει ότι τα ΤΕΙ είναι στην Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και μεθοδεύει την αφαίρεση του τίτλου μας ως Πτυχιούχου Μηχανικού και των δικαιωμάτων που έχουμε στην σύνταξη, επίβλεψη και εφαρμογή μελετών. Επίσης μεθοδεύει τον υποβιβασμό μας σε τεχνίτες με άδειες εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου, με διαβάθμιση ειδικοτήτων και ομάδων παραπλήσια με αυτή των πτυχιούχων ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ & ΙΕΚ, και δυνατότητα αναβάθμισης με μη εφικτές προϋποθέσεις προϋπηρεσίας για την άσκηση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας. 2. Δεν λαμβάνει υπόψη το άρθρο 16 του Συντάγματος, καθώς και τους νόμους για την Ανώτατη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Ν.1404/1983 , Ν. 2916/2001, Ν. 3549/2007, Ν. 3685/2008, Ν. 4009/2011) και την οδηγία της ΕΟΚ 89/48.3.

Έρχεται σε πλήρη ανακολουθία με τα σχέδια Π.Δ. για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι. όπως έχουν εγκριθεί από το ΣΑΤΕ και έχουν υπογραφεί από το για Υπουργείο Παιδείας (http://ypepth.opengov.gr/panaretos/wp-content/uploads/2009/12/ Michanikon-Ilektrologias-Michanol-EnTechn-Automatismou.pdf ), καθώς και με τις ισχύουσες διατάξεις και νόμους για την αδειοδότηση του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. αφαιρώντας τα ήδη ισχύοντα επαγγελματικά δικαιώματα (Β.Δ. 657/50 , 699/71, Π.Δ. 1104/77 κ.α.).Τέλος καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για την έκδοση των Π.Δ. που προβλέπονται στο Ν.3982/2011 να έρθει σε διαβούλευση τόσο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (επαγγελματικούς, επιστημονικούς), όσο και με το Υπουργείο Παιδείας και τις Διοικήσεις των Τ.Ε.Ι. Για τη Διοικούσα Επιτροπή του Ν.Τ. ΑχαΐαςΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣΑθανάσιος ΚουμούτσοςΜηχανολόγος – Ανακαίνιση ΑποκατάστασηΚτιρίων Μηχανικός Τ.Ε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις