Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΔΕΥΑΠ: Τα αδιέξοδα ως πολιτική

ΔΕΥΑΠ: Τα αδιέξοδα ως πολιτική

Γράφει ο Σπύρος Π. Πολίτης - Ηλ. Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, Μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ

Είναι απορίας άξιο πως μια διαδικασία προστασίας κάποιων ειδικών ομάδων συμπολιτών μας,  σε σχέση με την διευκόλυνση τους και μόνο από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης (ΔΕΥΑΠ) του Δήμου μας, έγινε μείζον θέμα και έλαβε τέτοιες ασύμμετρες διαστάσεις!

Ειδικά μάλιστα όταν είχε προηγηθεί διεξοδική συζήτηση είχαν ακουστεί όλες οι πλευρές και οι απόψεις και κάλλιστα θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε ένα κοινό αποτέλεσμα που και την θέση της ΔΕΥΑΠ να στήριζε και τους άπορους συμπολίτες μας να διευκόλυνε… Ακόμα περισσότερο όταν προ διμήνου και με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχή,ς με ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε συστήσει ολόκληρο γραφείο για την συνδρομή του Δήμου Πατρέων, στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ επανασύνδεση των πελατών της ΔΕΗ μετά από διακοπή για το χαράτσι!

Στην περίπτωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΠ, το μόνο που θα είχαμε ήταν να υποστηρίξουμε όλοι μαζί την δημιουργία μιας επιτροπής είτε από το Δημοτικό Συμβούλιο είτε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, έτσι ώστε να ορισθούν κάποια ΝΟΜΟΤΥΠΑ κριτήρια ώστε είτε κατά περίπτωση, είτε με βάση την κοινωνική ομάδα θα ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΝ κάποιοι Συνδημότες-Πελάτες της επιχείρησης.

Είναι προφανές ότι κανένας δεν θέλει η ΔΕΥΑΠ να οδηγηθεί σε μαρασμό και σε προβλήματα επιβίωσης. Είναι επίσης προφανές ότι η Δημοτική Επιχείρηση πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει το έργο της απρόσκοπτα και να ολοκληρώσει τα μεγάλης κλίμακας έργα που έχει προγραμματίσει. Κανένας δεν επιχειρηματολόγησε περί του αντιθέτου. Παρ’ όλα αυτά στην εξέλιξη της συζήτησης, για μια ακόμα φορά από την μεριά της Δημοτικής Αρχής και εδικά μετά την δευτερολογία του Δημάρχου και τον άμεσο εκβιασμό του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ, «τινάχτηκε η ψηφοφορία στον αέρα»! Και έτσι, το μόνο που υπήρξε σαν αποτέλεσμα ήταν δυστυχώς, η παραίτηση του Προέδρου της  ΔΕΥΑΠ κ. Κοντοέ.

Τι θα είχε συμβεί αλλιώς; Απλώς θα είχε δημιουργηθεί η επιτροπή η οποία όχι μόνον θα διευκόλυνε την Δημοτική Αρχή, τον Πρόεδρο, το ΔΣ της εταιρίας και φυσικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΠ αλλά θα έδινε και την πιστοποίηση προς τους συνδημότες μας ότι υπάρχουν νομότυπα κριτήρια και αυτά θα τηρούνται με αντικειμενικό τρόπο.

Θα αφαιρούσαμε έτσι από κάθε «καλοθελητή» ιδιώτη, συνδικαλιστικό φορέα ή και κομματική οργάνωση, την δυνατότητα να σπεκουλάρει πάνω στην δυστυχία και στην ανέχεια των συμπολιτών μας.

Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει ακόμα και τώρα, ο Δήμαρχος, ο κος Κοντοές και το ΔΣ της ΔΕΥΑΠ να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στην σύσταση μιας επιτροπής και στον καθορισμό των κριτηρίων. Γιατί όσο καθυστερούν τόσο η ΔΕΥΑΠ θα βγαίνει ζημιωμένη!

Θα πρέπει στο επόμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ την Τετάρτη 7 Μαρτίου να συμπεριληφθεί υλοποίηση της εν λόγω απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης έστω και «εκτός ημερησίας διάταξης», γιατί αλλιώς το πρόβλημα θα διογκώνεται όσο η ασάφεια για το τι πρέπει να πράξουν οι συμπολίτες μας θα μεγαλώνει.

Ελπίζω η πρόταση μου να εισακουστεί και σαν μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ να μπορέσω να συνδράμω στην βέλτιστη διαχείριση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις